Nohavica má 70, už nech tu nie je! Pesničkár sa u Šípa vysmial liberálnym novinárom (VIDEO)
25 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Pesničkár Jaromír Nohavica bol hosťom v zábavnej talkshow Všechnopárty s Karlom Šípom. Zmienil sa o nenávisti médií, ktoré proti nemu boli predovšetkým v minulom roku kvôli Putinovi namierené. Moderátor programu ho podporil a zaželal, aby mu fanúšikovia prejavovali stále takú veľkú podporu ako doteraz.

Na pranieri u liberálnych médií

V júni oslávil Nohavica 70. narodeniny. Na údiv moderátora Šípa, že túto skutočnosť v médiách nijako zvlášť nezaznamenal, reagoval, že ho to samotného prekvapilo: „Naopak, ja som bol pripravený na to, že v tom júni sa v niektorých časopisoch na českej mediálnej scéne objavia na prvých stránkach karikatúry, fotky, hviezdy, kríže, hroby, ‚Nohavica má 70, už nech tu nie je'. Ale pokoj..“ pozastavil sa pesničkár v programe Všechnopárty.

Na otázku, ako je možné, že taký pokoj okolo jeho osoby bol, potom na adresu médií podotkol: „Oni sa boja, alebo čo?“ vtipkoval Nohavica. A spomenul, že nie je inak príliš rád stredom verejného záujmu.

Nohavicovi venovali české i slovenské liberálne mainstreamové médiá veľkú pozornosť v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu. Pranierovali ho, že v roku 2018 prevzal od Vladimíra Putina ocenenie za kultúrne zásluhy. Zrušených mu bolo aj niekoľko koncertov, pretože sa „dostatočne nedištancoval“ od Putinovho režimu.

Podpora fanúšikov zostala

Napriek tomu napríklad koncert v Ostrave-Porube, ktorý sa uskutočnil vlani v marci, bol vypredaný počas pätnástich minút. Fanúšikovia aj týmto veľkým záujmom spevákovi vtedy ukázali, že má ich podporu. Nohavica v poslednom roku naspieval nemálo piesní, v ktorých glosuje zahraničné aj domáce politické dianie.

Ľudia majú podľa neho jeho piesne radi, pretože v nich rozpráva príbeh. „Keď to poviem tak pateticky, som rozprávač svojho a našich životov. Rozprávač toho, čo sa stalo. A vďaka tomu, že je to zveršované, vďaka tomu, že to má melódiu, je to akoby som sedel pri tom ohni a ľudí moje príbehy počúvajú,“ povedal spokojne s úsmevom.

Šíp Nohavicovi zaželal, aby mu jeho fanúšikovia zostali verní ako doteraz. „Čo ty vieš, o čom hovorím, a všetci ti to strašne prajeme,“ povedal Karel Šíp a Nohavica zožal potlesk celého publika.

Teraz sa Nohavica teší na koncertovanie v predvianočnom čase. „Budem doma jazdiť po mestách okolo Ostravy,“ povedal na záver pesničkár.

NOVÝ PLAGÁT DPOH! A začala sa PRESTRELKA medzi Tabák a Tormovou (FOTO)
Bratislavské Divadlo P. O. Hviezdoslava (DPOH) a jeho vedenie sa zrejme poučilo. Po provokačnom vizuále pre novú divadelnú sezónu s ukrajinskou a dúhovou vlajkou a potupnom zobrazení slovenských historických osobností prichádza DPOH s ďalším... Čítať ďalej
25 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik