LEN PRE SILNÉ ŽALÚDKY: Šelmy útočili v turistickej oblasti! Kusy tela ROZMETANÉ po okolí (FOTO)
22 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Turisti a obyvatelia obcí v okolí pohoria Javorníky sú ako na ihlách. V blízkosti známej a obľúbenej turistickej rozhľadni sa stal krvavý incident. Priamo na lesnom chodníku roztrhala svorka vlkov na márne kúsky bezbrannú srnu, informuje portál zoznam.sk.

 

Desivý pohľad na zakrvavené telo mladej srny sa naskytol mnohým turistom a miestnym, ktorí v tento týždeň prechádzali priamo cez lesný chodník k známej turistickej atrakcii – rozhľadni Luby. Vlci nemali s bezbranným zvieraťom žiadne zľutovanie.

Roztrhaná srna, ZDROJ: Medvede na Slovensku/FB

„Bolo to na chodníku už skoro na vrchole pri rozhľadni Luby v Javorníkoch priamo na ceste,“ povedal pre zregionu.sk nálezca zohaveného zvieraťa. Podľa jeho slov sa kusy tela nachádzali aj niekoľko metrov od seba.

On sám si však myslí, že stret vlka s človekom na tomto mieste sa môže stať len ojedinele. „Preto som poukázal skôr na to, že jelenica bola strhnutá priamo na lesnej ceste, čo asi nebýva tak časté,“ dodáva.

ZDROJ: Medvede na Slovensku/FB

Javorníky, v ktorých sa rozhľadňa nachádza, sú pohorie, ktoré tvorí na západe časť štátnej hranice medzi Slovenskom a Českom.

Rozprestierajú sa na severozápade Slovenska a východe Moravy. Preto je podľa nálezcu dosť možné, že vlky touto oblasťou len prechádzali.

Rozhľadňa, pri ktorej vlci roztrhali zviera. ZDROJ: zilinskyturistickykraj.sk

„Vlci vedia aj 60-80 km za noc prebehnúť, nemusia tam byť trvalo, aj keď sa tam vyskytujú a prechádzajú až do Čiech do Beskýd.“

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Výzva pre médiá: OĽaNO NIE JE Slovensko
Hlavný denník sa pripája k výzve, ktorú spustili niektoré médiá a týka sa nového názvu hnutia Igora Matoviča. Rovnako, ako tieto médiá sme toho názoru, že používať v názve politického subjektu názov štátu je neprípustné a protizákonné. Apelujeme... Čítať ďalej
22 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik