SHMÚ upozorňuje: Čaká nás silný vietor, možné sú aj povodne!
17 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na západe Slovenska a v okresoch Brezno a Banská Bystrica sa môže v piatok vyskytnúť silný vietor. V okresoch Bardejov, Michalovce, Trebišov a Košice-okolie platia výstrahy pred povodňami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Vietor môže prechodne dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. "Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," upozornil SHMÚ. Predpokladaná rýchlosť vetra môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Silný vietor sa môže v piatok večer vyskytnúť aj na horách. Počas piatkovej noci a v sobotu (18. 11.) očakávajú meteorológovia tvorbu snehových závejov, najmä v Žilinskom kraji. Cez víkend sa môže objaviť aj poľadovica.

Pripomíname si 34. výročie Nežnej revolúcie
Násilný zásah poriadkových síl proti povolenej demonštrácii 17. novembra 1989 v Prahe odštartoval udalosti, ktoré viedli k definitívnemu pádu komunistického režimu v Československej socialistickej republike (ČSSR). Označujú sa tiež ako Nežná... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik