Opäť OTVORILI vyšetrovanie LUČANSKÉHO SMRTI!
06 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Vyšetrovanie smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského opäť otvorili, príčinu smrti však riešiť nebudú. Platí záver vyšetrovania, ktoré cudzie zavinenie vylúčilo.

Predmetom preskúmania je otázka, či príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) dostatočne reagovali na stav Lučanského a či prípadne mohli zabrániť jeho smrti, vyplýva z odpovede Krajskej prokuratúry Prešov pre denník SME.

„Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby po doplnení vyšetrovania trestné stíhanie dňa 13. septembra 2023 opätovne zastavil s konštatovaním, že zo strany príslušníkov ZVJS nedošlo k spáchaniu trestného činu,“ povedal hovorca prešovskej prokuratúry Marián Spišák pre denník.

Prečo si Zurian myslí, že Lučanského zabili

Zdroj: TV Pravda

Krajská prokuratúra v Prešove koncom novembra 2022 vylúčila cudzie zavinenie v súvislosti so smrťou Lučanského. Na základe vyšetrovania zamietla sťažnosti k zastaveniu vyšetrovania zo strany Úradu inšpekčnej služby.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský bol zadržaný 3. decembra 2020 potom, čo sa kvôli výsluchu vrátil z dovolenky v Chorvátsku. Už deň predtým mu v rámci akcie s krycím menom Judáš vzniesli obvinenie z prijímania úplatkov, ohrozovania dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Následne ho 6. decembra poslal Špecializovaný trestný súd do väzby.

Branislav Zurian predstavil plány!
Kandidát na riaditeľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) a bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian chce po menovaní do funkcie priniesť inšpekcii zákonnosť, dôveryhodnosť, odbornosť a nezávislosť. Uviedol to na štvrtkovom vypočutí pred... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Pochybnosti

Neskoršie pochybnosti o okolnostiach Lučanského smrti odštartovali už na začiatku decembra 2020. Už vtedy na verejnosť prenikli informácie, že sa v prešovskej väznici údajne pokúsil o samovraždu a v ružomberskej vojenskej nemocnici musel absolvovať náročný operačný zákrok. Zodpovední však tento incident uzatvorili s tým, že si len udrel tvár pri cvičení.

Vtedajšia ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS) však následne 29. decembra na mimoriadnom brífingu oznámila, že Lučanský si napokon siahol na život, pričom o deň neskôr zomrel v prešovskej nemocnici. Okolnosti smrti ešte preskúmavala aj špeciálna komisia ministerstva spravodlivosti. Po všetkom, čo jej bolo umožnené skontrolovať, komisia nenašla žiadne dôkazy svedčiace o niekoho priamej spoluzodpovednosti za úmrtie bývalého policajného prezidenta.

Radačovský protestuje

Zástupca poškodených Miroslav Radačovský, momentálne europoslanec, však proti tomuto rozhodnutiu o zastavení trestného stíhania podal sťažnosť. Spisový materiál tak bol odstúpený dozorujúcemu prokurátorovi, ktorý o sťažnosti zatiaľ nerozhodol. Miroslav Radačovský podal aj ústavnú sťažnosť.

Je Slovensko kolóniou a bol Milan Lučanský zabitý?
Analytik Ján Baránek je známy tým, že si aj pri tých najpálčivejších témach nedáva servítku pred ústa. V relácii Anky Žitnej Teraz takto odpovedal napríklad aj na otázku, čo by malo byť prvým bodom Programového vyhlásenia vlády. Objasní sa... Čítať ďalej
05 | 11 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik