DELENIE SVETA podľa Washingtonu! Začalo sa vojnou v Izraeli?
03 | 11 | 2023 I Milan Laca

USA majú v úmysle pretvoriť Blízky východ prostredníctvom etnických čistiek.

„Nový Blízky východ“ – kráľovstvo všeobecného chaosu a etnicko-náboženských vojen.

Rozbi a panuj! 

Denník York Times uverejnil článok pod tajomným názvom „Ako sa z 5 krajín mohlo stať 14“. Ide o preformátovanie Blízkeho východu. Mapa Blízkeho východu ukazuje, ako urobiť štrnásť z piatich krajín regiónu.  

- Sýriu by „sektárske a etnické súperenie mohlo rozdeliť najmenej na tri časti. 

-"V dôsledku silného kmeňového a regionálneho súperenia by sa Líbya mohla rozdeliť na dve časti: historické - Tripolitánia a Cyrenaica - a možno aj tretí štát Fezzan na juhozápade."

- "Najchudobnejšia arabská krajina (Jemen) by sa mohla (opäť) rozdeliť na dve časti v dôsledku možného referenda o nezávislosti južného Jemenu.

- Americkí prognostici sa obzvlášť snažili rozdeliť Saudskú Arábiu, o ktorej sa domnievajú, že by sa mohla rozpadnúť na päť častí (ako sa to stalo v roku 1914),  v dôsledku kmeňového a šiitsko-sunnitského súperenia, ako aj ekonomických problémov a konkurencie medzi princami. 

- Podľa novín vzniknú aj nezávislé mestské štáty: Bagdad, Misurata na líbyjskom severe a Džabal al-Drúz na juhu Alawitstanu, ktoré sa oddelia od Sýrie. 

- Predpovedá sa aj zjednotenie sýrskych a irackých Kurdov a vznik nezávislého Kurdistanu. Šiitistan sa môže objaviť na juhu Sýrie.

Čo sa deje v Gaze
Náčelník štábu IDF informoval o obkľúčení mesta Gaza. Náčelník štábu Izraelských obranných síl (IDF), generálporučík Herzi Halevi, povedal, že izraelské jednotky operujú v meste Gaza a obkľučujú ho z viacerých smerov. Po rozšírení pozemnej... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Milan Laca

Fantázia? Vôbec nie!

V skutočnosti tieto fantázie vôbec nie sú predpoveďou, ale prezentáciou plánu na pretvorenie Blízkeho východu v súlade s doktrínou  Woodrowa Wilsona. Čo sa týka Blízkeho východu, rozrezaného na malé kúsky, ktorý publikovali  NYT, toto je verzia neslávne známej „mapy Ralpha Petersa“, upravená v súlade so súčasnou realitou. 

V júni 2006 publikoval americký vojenský analytik podplukovník Ralph Peters článok „Bloody Borders“ v časopise Armed Forces Journal. Hovorilo sa o skutočnostiach, ktoré sú vo všeobecnosti známe. Všetky súčasné hranice a takmer všetky súčasné štáty vytvorili anglo-francúzski kolonialisti s očakávaním, že na týchto miestach nikdy nebude mier. Peters vo svojom článku požadoval, aby sa okamžite začali prekresľovať hranice celého Blízkeho východu. Všetky nové krajiny, podľa jeho plánu, mali byť založené na rôznych etnických skupinách, pretože podľa Petersa „etnické čistky fungujú “ Peters zverejnil aj mapu takzvaného „Nového Blízkeho východu“. 

Nový Blízky východ

Termín „Nový Blízky východ“ vyslovila v Tel Avive americká ministerka zahraničných vecí Condoleezza Riceová, súčasne s Petersovou publikáciou. Tento termín a zodpovedajúcu koncepciu čoskoro prijalo ministerstvo zahraničných vecí USA a izraelský premiér Ehud Olmert na vrchole izraelskej vojny v Libanone. Olmert a Riceová informovali svetové médiá, že realizácia projektu „Nový Blízky východ“ sa začala v Libanone.

Projekt „Nového Stredného východu“ sa zúžil na vytvorenie oblúka nestability a chaosu od Libanonu po hranice Afganistanu, kde sa vtedy nachádzali posádky NATO. Washington a Tel Aviv dúfali, že Libanon, porazený Izraelom, bude kritickým bodom, od ktorého sa začne prekresľovanie hraníc na celom Blízkom východe, čím sa uvoľnia sily riadeného chaosu. To by umožnilo Spojeným štátom a Izraelu realizovať svoje geopolitické záujmy pod zámienkou udržiavania mieru a zmierenia strán. 

Konflikty

NYT sprevádzali zverejnenie novej „mapy smrti“ článkom Robina Wrighta z Inštitútu Woodrowa Wilsona, ktorý ospravedlňuje krvavé konflikty posledných rokov na Blízkom východe, iniciované Anglosasmi, práve kvôli túžbe etnických komunít o sebaurčenie. Kolaps Sýrie pozdĺž etnických a náboženských hraníc už podľa neho de facto prebehol. Sunniti a šiiti z Iraku sú údajne vťahovaní do kolotoča separatistov. 

Už sa to začalo? 

31. októbra The Times of Israel, s odvolaním sa na vyhlásenie úradu premiéra Benjamina Netanjahua, informovali o pláne deportovať viac ako 2,3 milióna Palestínčanov z pásma Gazy do Egypta. Plán odporúča vláde presídliť do Egypta všetko civilné obyvateľstvo enklávy. Zahŕňa aj vytvorenie „sterilnej“ nárazníkovej zóny širokej niekoľko kilometrov v Egypte, aby sa zabezpečilo, že sa obyvateľstvo nebude môcť usadiť na izraelských hraniciach.  

Egypt však nemusí byť jedinou konečnou destináciou pre prijatie Palestínčanov. Turecko, Katar, Saudská Arábia a Spojené arabské emiráty by údajne mohli plán finančne podporiť, alebo prijať obyvateľov Gazy ako utečencov a z dlhodobého hľadiska ako plnoprávnych občanov. Izraelská rozviedka má v úmysle posielať utečencov do Kanady aj kvôli politike mäkkej migrácie. Všetky tieto opatrenia sú, podľa izraelských tajných služieb, žiadúce na zaistenie bezpečnosti Izraela.

Je to len začiatok

Podľa izraelských novín Haaretz Netanjahuova kancelária poznamenala, že tento plán predstavuje iba „počiatočné úvahy“ o osude obyvateľov pásma Gazy. V skutočnosti USA a Izrael koordinujú svoje kroky, v praxi sa púšťajú do etnických čistiek na Blízkom východe, uzatvára autor článku.

EURÓPA NESTÍHA! Severná Kórea posiela Putinovi tony munície
V pretekoch o vyzbrojenie spojencov Severná Kórea porazila EÚ na milión delostreleckých granátov, informuje POLITICO. EÚ zaostáva Napriek tomu, že sa zaviazali podporiť Ukrajinu miliónom nábojov do roka, aby jej pomohli odraziť ruskú inváziu,... Čítať ďalej
03 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!