Čo sa deje v Gaze
03 | 11 | 2023 I Milan Laca

Náčelník štábu IDF informoval o obkľúčení mesta Gaza.

Náčelník štábu Izraelských obranných síl (IDF), generálporučík Herzi Halevi, povedal, že izraelské jednotky operujú v meste Gaza a obkľučujú ho z viacerých smerov. Po rozšírení pozemnej operácie zahynulo, podľa neho, 18 izraelských vojakov.

Postupujú

Postúpili sme do ďalšej dôležitej fázy vojny. Izraelské sily sú v srdci severného pásma Gazy, operujú v meste Gaza, obkľučujú ho, prehlbujú pozemnú ofenzívu a dosahujú úspechy,“ povedal náčelník štábu IDF, ktorého cituje denník Times of Israel.

NENÁVISŤ voči Židom SA STUPŇUJE po celom svete! (FOTO)
Teroristi Hamasu odkopili veko pekla a 7. októbra napadli Izrael. Odvtedy z ulíc Berlína, Paríža, Ríma až po samotné srdce Londýna, newyorské Times Square a schody Opery v Sydney dramaticky stúpla protižidovská nenávisť, informuje americký portál... Čítať ďalej
02 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Kruté boje

Izraelské jednotky bojujú v husto obývanej a komplexnej mestskej oblasti. Zúčastňujú sa aj na boji zblízka, povedal generál. "Pozemné sily sú sprevádzané presným prieskumom, vzdušnou a námornou paľbou".

Ničia tunely
Izraelskí ženisti začali rozsiahlu operáciu na zničenie tunelov a mín radikálnej skupiny Hamas v pásme Gazy. Viac ako 100 podzemných chodieb v enkláve už vyhodili do vzduchu špeciálne prostriedky ženijných síl, informoval portál Walla, s odvolaním sa na jedného z vyšších dôstojníkov. Ženisti využívajú robotiku a špeciálne výbušné zariadenia, vrátane prenikavých projektilov, uvádza sa v článku. "Zomrú v tuneloch," cituje portál slová jedného z veliteľov ženijných síl. .
Operácia

Pozemné sily IDF vstúpili do pásma Gazy večer 27. októbra. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu 31. októbra oznámil prechod do tretej etapy vojny – útoku pozemných síl v pásme Gazy. 1. novembra, vojaci IDF oznámili, že prelomili frontovú líniu obrany Hamasu na severe Gazy.

Zbrane pre Izrael
Od eskalácie konfliktu dorazilo do Izraela 100 nákladných lietadiel a päť lodí, ktoré dodali viac ako 3000 ton zbraní a vojenského vybavenia, ochranného vybavenia a lekárskeho vybavenia, informovalo izraelské ministerstvo obrany. Boli medzi nimi aj obrnené vozidlá, ochrannéh prostriedky a pancierovanie, lekárske vybavenie a iné zásoby.  Okrem toho ministerstvo obrany nakúpilo vybavenie v hodnote približne 2,5 miliardy USD od izraelských podnikov.
IZRAELSKÝ PLÁN - vyčistiť si územie!
Izrael priznal plán na presídlenie 2,3 milióna obyvateľov Gazy do Egypta, informuje agentúra EP. Chcú sa ich zbaviť Izraelská vláda potvrdila existenciu tajného plánu na presídlenie všetkých obyvateľov pásma Gazy do Egypta, uvádza agentúra... Čítať ďalej
01 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!