Matovičovci sa RIADNE SEKLI!
31 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Hnutie Slovensko nepovažuje Branislava Zuriana za vhodného kandidáta na šéfa ÚIS. Podľa bývalých obyčajných ľudí bol Zurian vyšetrovaný z trestnej činnosti a zadok mu zachránil kontroverzný paragraf 363 od ešte kontroverznejšieho generálneho prokurátora Žilinku. Zopakovali tak vyjadrenie Juraja Krúpu so Sasky. Toho však už generálna prokuratúra (GP) obvinila z klamstva!

Zopakovali klamstvo!

Hnutie Slovensko nepovažuje bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana za vhodného kandidáta na post riaditeľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Hnutie tvrdí, že stál na čele NAKA v čase, keď bola polícia zneužívaná na politické ciele mafie.

"Po nástupe novej vlády a rozviazaní rúk polície v roku 2020 bol Zurian vyšetrovaný z trestnej činnosti a zadok mu zachránil kontroverzný paragraf 363 od ešte kontroverznejšieho generálneho prokurátora Žilinku," poznamenalo hnutie s tým, že minimálne tieto dve skutočnosti ho diskvalifikujú z kandidatúry.

Niečo podobné skonštatoval ešte skôr aj Krúpa. "Nevyšetrené podozrenia voči jeho osobe vzbudzujú otázniky. Nedá sa vylúčiť, či nebude v konflikte záujmov, keďže ho inšpekcia už vyšetrovala a tieto vyšetrovania boli zastavené generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom podľa paragrafu 363 Trestného poriadku. Preto jeho zvolenie nepodporíme."

ŽILINKA ZÚRI: KRÚPA zo SASKY KLAME!
Generálna prokuratúra (GP) SR sa ohradzuje voči vyjadreniam poslanca Národnej rady (NR) SR Juraja Krúpu na margo bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana ako kandidáta na riaditeľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS).... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

A GP ich rozniesla na kopytách

Generálna prokuratúra (GP) SR sa ohradila voči vyjadreniam poslanca Národnej rady (NR) SR Juraja Krúpu na margo bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana ako kandidáta na riaditeľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Tvrdenia o zastavení vyšetrovania Zuriana podľa paragrafu 363 Trestného poriadku označuje za klamstvo.

"V trestnej veci bývalého riaditeľa NAKA k postupu podľa paragrafu 363 Trestného poriadku nedošlo," skonštatovala Drobová s tým, že nebol podaný návrh na použitie mimoriadneho opravného prostriedku.

Zdôraznila, že generálny prokurátor Maroš Žilinka nerozhodoval podľa paragrafu 363 Trestného poriadku a ani nezastavil trestné stíhanie. "Vo veci konal príslušný dozorový prokurátor zákonným spôsobom, využívajúci právne prostriedky výkonu dozoru," odkázala.

Návrh Zuriana do tejto pozície avizoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Bol by rád, keby ho vláda do funkcie vymenovala ešte tento týždeň. Zuriana ako kandidáta na túto pozíciu vypočuje Výbor Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť vo štvrtok (2. 11.).

Zurian šéfom ÚIS? NEPODPORÍME, tvrdí svorne KDH i SASKA
Bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana by mal vo štvrtok (2. 11.) vypočuť Výbor Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť ako kandidáta na šéfa policajnej inšpekcie. Začali sa však už objavovať nesúhlasné... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik