ILEGÁLNI MIGRANTI? Nemecko spúšťa VEĽKÉ DEPORTÁCIE! Vrátia ich na Slovensko?
26 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Nemecký kancelár Olaf Scholz priznal, že „príliš veľa ľudí prichádza“ do krajiny nelegálne a prisľúbil začať deportácie vo „veľkom meradle“. Do Nemecka sa totiž snaží vstúpiť viac nelegálnych migrantov vstúpiť, ako počas európskej migračnej krízy v roku 2016, informuje Breitbart. Na stole je deportácia migrantov späť do východoeurópskych krajín!

Nespútané vlny ilegálnych migrantov treba zastaviť!

Uprostred narastajúcich výziev v celej Európe po tvrdom zásahu proti nelegálnemu prisťahovalectvu v dôsledku teroristických útokov islamistov a rastúcich incidentov antisemitských zločinov sa ľavicový nemecký vodca Olaf Scholz pripojil k zboru lídrov, ktorí konečne uznali, že nespútané vlny ilegálnych migrantov vnikajúcich do Európy sa musia zastaviť.

Prichádza príliš veľa ľudí,“ povedal kancelár magazínu Der Spiegel. "Musíme konečne vo veľkom deportovať tých, ktorí nemajú právo zostať v Nemecku."

Jeho vyjadrenia prichádzajú po sobotňajších údajoch zverejnených nemeckou federálnou políciou, že krajina v tempe prekonáva rekordné úrovne nelegálnej migrácie stanovené počas európskej migračnej krízy v roku 2016, ktorá prišla po tom, čo Scholzova predchodkyňa Angela Merkelová „otvorila brány“ Európy pre milióny migrantov z Blízkeho východu a Afriky.

Padajú rekordy

Podľa policajných údajov zverejnených verejnoprávnou stanicou Deutsche Welle sa len v septembri do Nemecka "vlámalo" 21 366 ilegálnych osôb, čo je najvyššie mesačné číslo od februára 2016. Celkovo 92 119 nelegálne vstúpilo do krajiny od začiatku roka do septembra. To je číslo, ktoré môže prekonať rekord 112 000 ilegálnych osôb, ktoré prišli za celý rok 2016.

Kancelár Scholz, ktorého ľavicová Sociálnodemokratická strana (SPD) a partner vládnej koalície Zelení sú dlhodobo proti opatreniam na potlačenie nelegálnej migrácie, tvrdil, že jeho vláda bude pri zvyšovaní deportácií stáť spoločne.

Tí, ktorým pravdepodobne nebude udelené povolenie na pobyt v Nemecku, pretože nemôžu požadovať ochranu, sa musia vrátiť. Aby to bolo možné, naše verejné orgány musia byť dostupné nepretržite, aby mohol byť niekto skutočne deportovaný, keď ho federálna polícia vezme do väzby,“ povedal.

KAŽDÝ SA CÍTI OHROZENÝ! Projekt multikulturalizmu vo Švédsku spustošil krajinu
Chceme to aj u nás? Rozsah vojen gangov vo Švédsku narástol do takej miery, že mainstreamové médiá si zrejme začali uvedomovať, že multikulturalizmus spustošil krajinu, informuje Breitbart. Migranti privliekli do Švédska vojnu gangov „Každý sa... Čítať ďalej
07 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Scholz: Musíme deportovať ľudí častejšie a rýchlejšie

Scholz ďalej uviedol, že Nemecko potrebuje uskutočniť plány na digitalizáciu záznamov na federálnom imigračnom úrade a povedal: „Postupy sa musia urýchliť, pričom žiadosti o azyl a úvodné pohovory sa uskutočnia v počiatočnom prijímacom zariadení. Zrýchliť sa musia aj súdne konania. V niektorých štátoch prvé rozhodnutia v prípadoch deportácie prichádzajú po štyroch mesiacoch, zatiaľ čo v iných to trvá 39 mesiacov. To je neprijateľné. Musíme deportovať ľudí častejšie a rýchlejšie.

Kancelár uviedol, že Nemecko tiež začalo prijímať opatrenia na zvýšenie prísnejších hraničných kontrol so svojimi susedmi a podnikne kroky na zníženie stimulov pre ľudí, ktorí v krajine ilegálne zostávajú.

Migranti prekračujúci maďarské hranice, foto: Shutterstock

Späť do východoeurópskych krajín!

Na európskej úrovni Scholz poznamenal, že klasifikácia Gruzínska a Moldavska – oboch perspektívnych členov EÚ – ako „bezpečných krajín pôvodu“ uľahčí deportáciu migrantov späť do východoeurópskych krajín. Uviedol tiež, že pripravovaný európsky pakt o migrácii bude vyžadovať, aby sa utečenci zaregistrovali v prvej krajine, „namiesto toho, aby ich len mávli rukou do Nemecka“.

Pakt o migrácii, s ktorým nesúhlasili Maďarsko a Poľsko, bude nariaďovať vysokými finančnými sankciami, aby všetci členovia EÚ súhlasili so schémou distribúcie nelegálnych migrantov, čo znamená, že krajiny s hotspotmi, ako je Nemecko, budú môcť posielať svojich ilegálov do iných krajín a trestať tie štáty, ktoré odmietajú.

JE TO TU! Za Ódorovu ľahkovážnosť zaplatíme my všetci
Dalo sa to čakať. Česko, Poľsko a Rakúsko zavádzajú na našich hraniciach dočasné kontroly. Po tom, čo Nemci na hraniciach s týmito krajinami sprísnili kontroly, nič iného neprichádzalo do úvahy. Vo svojom komentári pre denník Pravda to skonštatoval... Čítať ďalej
04 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Nespamätalo sa iba Nemecko

Scholz nie je sám medzi európskymi lídrami, ktorí konečne požadujú zvýšené úsilie o deportáciu. Minulý týždeň francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzval svoju vládu, aby vykonala „bezohľadné“ preskúmanie nebezpečných migrantov na deportáciu po tom, čo učiteľa strednej školy dobodal na smrť podozrivý islamistický žiadateľ o azyl.

Lídri Belgicka a Švédska tiež vyzvali EÚ, aby posilnila svoje deportačné právomoci po tom, čo minulý pondelok v uliciach Bruselu zastrelil dvoch švédskych štátnych príslušníkov tuniský migrant, ktorý údajne prisahal vernosť ISIS.

Getty Images | Emmanuel Macron a Olaf Scholz

Bývalá slovenská vláda: Migranti nie sú problém!

Vedúci predstavitelia strany Smer-SSD si ešte pred voľbami uvedomili, že ilegálna migrácia je pre Slovensko hrozbou nie len v súčasnosti, ale hlavne do budúcnosti. Argument policajného prezidenta Hamrana, že oni „len“ prechádzajú, podľa nich nie je pravdivý, navyše sa nám môže vypomstiť.

Robert Kaliňák a Robert Fico preto aj necelé dva týždne pred voľbami iniciovali mimoriadnu schôdzu NR SR, ktorá sa mala zaoberať práve nelegálnou migráciou.

Pre vládu Ľudovíta Ódora to však bolo len predvolebné naháňanie hlasov. 

MIGRANTI? Vláda na to kašle! Situáciu opäť zachraňujú samosprávy (FOTO)
Samospráva pri tranzitnej migrácii znova zachraňuje situáciu. Starosta bratislavských Vajnôr Michal Vlček to uviedol na sociálnej sieti. V týchto veciach by mal podľa neho konať v prvom rade štát, ktorý má k dispozícii neporovnateľne väčšie... Čítať ďalej
10 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!