Harabin: Šimečka by nemal byť podpredsedom parlamentu
26 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR, bývalý podpredseda vlády a minister spravodlivosti Štefan Harabin pripomína, ako v 1994 roku Vladimír Mečiar poslal celú opozíciu do výboru pre životné prostredie. Teraz si o to koledujú znova.

Miesto podpredsedu parlamentu by malo podľa parlamentných zvyklostí pripadnúť Progresívnemu Slovensku. Ale keďže členovia tejto strany spochybňujú nielen všeobecný, ale aj ústavný konsenzus, že manželstvo je zväzkom muža a ženy, nebudú môcť po precedense, ktorý tu vytvorila ich bývalá podpredsedníčka Čaputová, tento post zastávať.

Milí priaznivci, tí starší si iste pamätáte akú hystériu spustili sorošovské médiá, keď na ustanovujúcej schôdzi parlamentu v novembri 94, víťaz volieb HZDS presunulo všetkých opozičných poslancov kandidujúcich na členov výborov  do Výboru pre životné prostredie. Nešlo o porušenie ústavy alebo zákona, ale len o porušenie parlamentných zvyklostí. Dnes tu máme stav, keď Čaputová bez súladu s ústavou, - nie v rozpore so zvyklosťami-, zasahuje do nominácií strán, ktoré zvíťazili vo voľbách a tie isté sorošovské médiá z toho nerobia hystériu, naopak to obhajujú.

Čaputová vytvorila  precedens keď nevymenovala Huliaka za ministra preto, že má iný názor ako všeobecný vedecký konsenzus ohľadom klímy. Tento konsenzus spochybňuje napríklad aj Václav Klaus a iste by si nikto nedovolil ho pre to nevymenovať do funkcie ministra, ak by kandidoval a vyhral vo voľbách. Jediný kto tu takýto "konsenzus o znížení uhlíkovej stopy" presadzuje sú investičné fondy, ktoré dali prostriedky do tejto zelenej agendy, tiež nimi platení hlupáci z mimovládok, alebo deti typu Gréta. A samozrejme za výdatnej podpory presstitútov z mainstreamu, ktorý je kŕmený z tých istých peňazí.

Miesto podpredsedu parlamentu by malo podľa parlamentných zvyklostí pripadnúť PS. Ale keďže členovia tejto strany spochybňujú nielen všeobecný, ale aj ústavný konsenzus, že manželstvo je zväzkom muža a ženy, nebudú môcť po precedense, ktorý tu vytvorila ich bývalá podpredsedníčka  Čaputová tento post zastávať. Nebudú môcť namietať, ak budú všetci presunutí napríklad do výboru pre životné prostredie, kde budú môcť svoju odbornosť uplatniť. 

I keď z toho čo predviedli v diskusiách s Huliakom to na odbornosť nevyzeralo. Ale práve pôsobenie vo výbore pre životné prostredie by im pomohlo zorientovať sa v problematike. A miesto unavovania divákov v televízii, by neznalosť mohli prezentovať vo výbore na to určenom. Wiezik z PS ešte stihol označiť Tarabu za „uhladenú verziu Huliaka“ a Čaputová  ani jeho nomináciu by nemala schváliť, lebo dôvody na nevymenovanie pretrvávajú. Odborník z PS tápe aj v právnej oblasti. Dôvody nemôžu pretrvávať, lebo  neboli ani predtým. Subjektívne výhrady tretieho sektora nezakladajú ústavný dôvod na nevymenovanie.

Nová vláda by nemala byť veľkorysá k tým, ktorí nerešpektujú výsledok volieb, hoci  spupne seba označujú za demokratické sily. A mala by im to oplatiť rovnakou mincou. Ak Čaputová zavádza novú ústavnú zvyklosť, že menovať možno len ľudí zastávajúcich jej všeobecný konsenzus, treba ju aplikovať na poslancov PS, ktorí ašpirujú na členov parlamentných výborov.  Keďže nikto z nich nerešpektuje všeobecný konsenzus, že manželstvo tvoria muž a žena, treba ich nominácie odmietnuť, alebo ich všetkých presunúť do výboru pre životné prostredie ako to urobil Mečiar v 94tom.  Na hrubé vreco, hrubá záplata.
V 94 Mečiar poslal celú opozíciu do výboru pre životné prostredie, teraz si o to koledujú znova.

Harabin: TUPÁ Čaputová vs UMNÝ Huliak (VIDEO)
Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin sa vo videu vyjadril k "povyku" okolo nechceného možného kandidáta na ministra životného prostredia Rudolfa Huliaka. A Huliak jeho názor aj, ako sa patrí, ocenil slovami: "TAK TOTO DOKTOR HARABIN... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik