Poručík Púchovský, máte krátku pamäť! Takto nadporučíkom NEBUDETE
12 | 10 | 2023 I Eka Balašková

Admin stránky Hoaxy a podvody - Polícia SR David Púchovský pokračuje vo svojom protiruskom ťažení v slovenskom virtuálnom priestore. Presviedča nás, že dôkazom našej slobody je možnosť písania na Facebooku. Nezabúda pripomenúť, že v Rusku túto možnosť nemajú. Na Slovensku teda cenzúra neexistuje a demokracia kvitne. Pritom práve on v minulosti v rozpore so zákonom zverejňoval mená tých, ktorých považoval za hoaxerov a dezolátov.

David Púchovský, hlavný admin policajnej stránky na lov hoaxov nás len pred pár dňami presviedčal, že na Slovensku nie je cenzúra, je tu teda sloboda slova. Pán Púchovský je (ďalší v poradí), kto má problém s pamäťou. Inak by si spomenul na vypnutie médií s nepohodlným názorom bez rozhodnutia súdu a návrh zákona z dielne pani Remišovej, ktorá by „vypínala aj občanov s nepohodlnými názormi. Profil pána  Púchovského bol pár dní pred tým, ako horelo auto člena rodiny Tomáša Tarabu zrejme zneužitý na to, aby sa poslancovi vyhrážal v messengeri. Navyše, slovenská demokracia má „výbornú“ povesť aj v susednom Maďarsku – aj tam si všimli delegáciu (ktorej členom bol aj pán Púchovský) do Bruselu, kde boli prosiť o zásah proti opozícii. No a hovorca, ktorý priveľa hovoril dostal tiež „lukratívnu“ ponuku... všetko v mene demokracie, však.

Repro foto / Facebook / Hoaxy a podvody - Polícia SR

O slobode slova

„Ak niekto dnes píše, ako je dnes všade cenzúra, odkážte mu toto: Píšete na FB? Píšete. To je sloboda. Píšu Rusi na FB? Nepíšu. To nie je sloboda,“informoval sledovateľov policajnej stránky jej admin. To je tá stránka, ktorá sa tešila z vypínania webov pred zhruba poldruha rokom. Štyri médiá (medzi nimi aj Hlavný denník) boli Národným bezpečnostným úradom vypnuté bez akéhokoľvek súdneho rozhodnutia, ktoré by tomuto kroku dávalo legitimitu. To nebola cenzúra? Nuž pán Púchovský demokracia je (vraj) aj o pluralite názorov...

Vyhráža sa Púchovský politikom? Taraba sa odhodlal na RÁZNY krok!
Po posledných udalostiach s duom Tódová- Záleská, má Slovensko zarobené na ďalší veľký škandál. Poslancovi Tomášovi Tarabovi (SNS / Život-NS) v messengeri pristála správa z profilu, ktorý sa javí, ako profil admina stránky Hoaxy a podvody – Polícia... Čítať ďalej
10 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Tichá totalita = prekvitajúca demokracia?

Vypnutie webov bol len začiatok. Povestný je aj krok nimisterky Remišovej, ktorá mala „v šuflíku“ zákon na obmedzenie nie len alternatívnych médií, ale aj občanov s nesprávnym názorom. Prezidentka Čaputová sa kdesi „v mene demokracie“ vyjadrila, že by s takým riešením nemala problém.

Facebook, Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Veronika Remišová a jej demokratický hlas

Mimochodom, nebolo to tak dávno, čo sa niekto s menom a profilom Davida Púchovského vyhrážal Tomášovi Tarabovi, lebo ten si dovolil ironický návrh premenovania policajnej hoaxerskej stránky na „Straty a nálezy“. Pár dní na to bolo podpálené auto člena Tarabovej rodiny, čo je zrejme zhoda náhod.

S demokraciou na slovenský spôsob si svoje užili aj Ľuboš Blaha, Štefan Harabin, či Danny Kollar, ktorí „prestali existovať“ na Facebooku. Neboli za nič odsúdení, len ktosi si kdesi sťažoval na ich nepohodlné názory. S tými nemusí súhlasiť každý, dokonca ani ich interpretov nemusí mať rád každý, ale ... nuž takto sa to asi robí v demokratickej spoločnosti bez cenzúry.

Slovenskú demokraciu si všimli aj v Maďarsku

21 členov skupiny z rôznych slovenských ministerstiev, polície, informačných služieb a množstva mimovládnych organizácií financovaných zo zahraničia v polovici apríla absolvovali cestu do Bruselu. Ich cieľom bolo údajne presvedčiť predstaviteľov EÚ, že opozícia je zapojená do dezinformačnej kampane a je pri svojich rozhodnutiach ovplyvnená Ruskom. Podstatné je, že tvrdili, že ak sa v októbri dostane k moci koalícia nacionalistických a konzervatívnych strán, Slovensko vystúpi z NATO a EÚ. Okrem toho označili politické strany patriace k opozícii za „hybridnú hrozbu“ pre Slovensko, napísal ešte v júni portál hungarytoday.

Dianím na Slovensku je znepokojená aj maďarská tlač
Bývalý premiér Robert Fico na tlačovej konferencii v Bratislave, ktorú usporiadal líder najväčšej volebnej slovenskej opozičnej strany SMER, odhalil bezprecedentný pokus predošlej odvolanej vlády ovplyvniť blížiace sa jesenné voľby Slovenska.... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Hovorca, ktorý veľa hovoril

Po vymenovaní úradníckej vlády v polovici mája dlhoročný hovorca policajného prezídia informoval o praktikách Štefana Hamrana, prezidentkinho ministra vnútra, Ivana Šimka. „Vrchnosť“ sa však zhodla na tom, že Hamran bol dôveryhodný, no Slivka zmizol z komunikačného oddelenia policajného prezídia. Oficiálna verzia hovorí o tom, že Slivka z pozície vedúceho komunikačného odboru prezídia PZ odišiel na vlastnú žiadosť. Od 22. mája robí Slivka ako operatívec na oddelení počítačovej kriminality. Policajné kuloáre však tvrdia, že Slivku vedenie prezídia postavilo pred dve možnosti - civil, alebo preradenie.Tu naozaj nie sme v Rusku - tam sa represálie zrejme dejú bez pretvárky. U nás sa „len“ posúvajú hranice demokracie. Potichúčky, nenápadne.

Hamran, Čaputová, Šimko, fotokoláž, zdroj: TASR | Hamran, Čaputová, Šimko

Hovorca veľa hovoril! Sťažnosť na Hamrana mu zlomila krk
Neprešiel ani mesiac a už sa zametá. Ak ste však očakávali, že padali hlavy ľudí, ktorí sa za predchádzajúcej vlády podieľali na prešľapoch, tie ružové okuliare si rýchlo zložte. Zo svojho postu musel z vôle policajného prezidenta Štefana Hamrana... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!