Na hraniciach s Maďarskom sa vo štvrtok ráno začínajú náhodné kontroly
05 | 10 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Vo štvrtok ráno sa na slovensko-maďarských hraniciach začínajú náhodné kontroly.

Potrvajú do 14. októbra. Zamerajú sa najmä na podozrivé vozidlá, snahou bude čo najmenej obmedziť plynulosť premávky. Opatrenie má napomôcť zníženiu počtu nelegálnych migrantov, ktorí cez Slovensko tranzitujú do iných štátov Európskej únie.

"Obnova kontroly na vnútornej hranici SR s Maďarskom predstavuje jedno z kľúčových opatrení v prípade závažného ohrozenia verejného poriadku a vnútornej bezpečnosti z dôvodu zvyšujúcej sa nelegálnej migrácie," uviedlo ministerstvo vnútra.

O kontrolách na hranici s Maďarskom rozhodla v stredu (4. 10.) vláda. Náhodné dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom zaviedli Poľsko, Rakúsko a Česko. Majú trvať desať dní.

Maďari, nekupujte ruský plyn!
EÚ požaduje, aby Maďarsko nenakupovalo plyn od Ruska. Podľa ministra zahraničných vecí Maďarska, Európska únia neposkytuje žiadnu pomoc pri diverzifikácii zdrojov a trás dodávok energie Nekupujte od Rusov! Vedenie Európskej únie požaduje,... Čítať ďalej
05 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!