Orbán: Násilie migrantov PREKROČILO RUBIKON! Polícia SR: Neverte HOAXOM!
28 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Maďarský premiér Viktor Orbán vyhlásil, že násilie zo strany migrantov „prekročilo Rubikon“ a jeho vláda sa odmietne podriadiť diktátu EÚ s cieľom nanútiť viac migrantov do jeho krajiny, informuje Breitbart. Podľa facebookovej stránky slovenskej polície Hoaxy a podvody, sú však zmienky o násilnom správaní migrantov úplné bludy, dezinformácie a hoaxy.

Najnovší migračný pakt EÚ - Boj medzi Bruselom a Budapešťou sa stupňuje

Viktor Orbán na úvod jesennej schôdze maďarského parlamentu varoval, že boj medzi Bruselom a Budapešťou sa v najbližších týždňoch pravdepodobne „prehĺbi“ o najnovší migračný pakt EÚ, ktorý prešiel cez námietky vlád v Maďarsku a Poľsku. Podľa podmienok paktu budú členské štáty nútené prijať nelegálnych migrantov, ktorí vstúpili do iných krajín v rámci EÚ, alebo im budú hroziť pokuty vo výške 20 000 eur za každého odmietnutého migranta.

Maďarský líder povedal, že to predstavuje túžbu Bruselu „hodiť nám na krk dohodu o migrantoch“ pred voľbami do Európskeho parlamentu v budúcom roku.

Povedal, že namiesto presadzovania kvót migrantov by sa EÚ mala namiesto toho zamerať na „ploty a hraničné kontroly“ a dodal, že migračná kríza sa nevyrieši, kým „Brusel neprijme, že nikto nesmie vstúpiť na územie EÚ bez schválenej žiadosti a udeleného povolenia na vstup“.

Lampedusa, migranti, foto: TASR

Orbán poznamenal, že zmluva o pristúpení Maďarska k EÚ „neobsahuje ani slovo o povinnom prijímaní migrantov, migračných kvótach alebo migračných getách a nič také nemôžeme schváliť ani potom“.

Každodenné útoky migrantov na pohraničných úradníkov

Premiér ďalej tvrdí, že maďarské úrady zabránili približne 128 000 migrantom v nelegálnom prekročení ich hraníc. Orbán uviedol, že útoky migrantov na pohraničných úradníkov sa stali každodennou záležitosťou a že tento rok došlo k 168 „závažným útokom“.

Povedal, že minulý týždeň sa spoločné srbsko-maďarské pohraničné hliadky dostali pod paľbu migrantov s automatickými zbraňami, čo podľa Orbána predstavovalo prekročenie Rubikonu. Tento idióm, samozrejme, od rímskych čias Júlia Ceasara znamená „prejsť bod, odkiaľ niet návratu“.

Na maďarsko-srbskej hranici bolo horúco (VIDEO)
O tom, že situácia s ilegálnou migráciou sa nezlepšuje svedčí nedávny incident na maďarsko-srbskej hranici, kde pred pár dňami dokonca skupina prevádzačov strieľala po privolanej hliadke. O incidente informuje niekoľko maďarských médií, medzi inými... Čítať ďalej
28 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Invázia na Lampedusu

Rastúce napätie medzi členskými štátmi v súvislosti s otázkou nelegálnej migrácie prichádza uprostred toho, čo Orbán nazval „inváziou“ na taliansky ostrov Lampedusa. Pri nej začiatkom tohto mesiaca, po preplávaní Stredozemného mora z Afriky na malých  člnoch, pristálo na brehoch ostrova, ktorý má iba 6 tisíc obyvateľov, 15 tisíc migrantov. 

Talianska premiérka Giorgia Meloniová, ktorá bola zvolená na základe tvrdej imigračnej platformy, ktorá dokonca zahŕňala výzvy na námornú blokádu na ukončenie stredomorskej trasy, doteraz nebola schopná alebo ochotná zaujať taký prísny postoj. A preto teraz vidíme najvyšší  počet migrantov na lodiach za posledné roky.

Lampedusa, migranti, foto: TASR

Borell: „Rozpúšťacia sila, ktorá v konečnom dôsledku zničí EÚ

Meloniová podporila plány poslať peniaze do Tuniska a Líbye na potlačenie pašerákov ľudí, ale vyjadrila sa aj v prospech schémy EÚ na prerozdeľovanie migrantov, pričom tvrdila, že bremeno krízy by nemalo znášať samo Taliansko.

To ju postavilo do sporu s Orbánom a konzervatívnou vládou Právo a spravodlivosť (PiS) v Poľsku, ktorá navrhla referendum o migračnom pakte, o ktorom môže verejnosť hlasovať popri nadchádzajúcich všeobecných voľbách.

Dokonca aj Brusel začal uznávať nejednoznačnú povahu migračnej krízy, pričom šéf diplomata EÚ Josep Borell cez víkend povedal, že imigrácia by mohla slúžiť ako „rozpúšťacia sila, ktorá v konečnom dôsledku zničí EÚ.

Slovenská polícia: NEŠÍRME HOAXY O UTEČENCOCH

Hoci maďarský premiér Orbán hovorí o prekročení Rubikonu, čo sa násilia migrantov týka, stránka slovenskej polície Hoaxy a podvody všetky takéto chýry pokladá za hoaxy. 

"Aj keď nás naša myseľ láka prekrúcať, pamätajme na 2 fakty:

1. Nezaznamenali sme žiadny trestný čin spáchaný utečencami, ktorí Slovenskom prechádzajú.

2. Utečenci nechcú na Slovensku zostať. V absolútnej väčšine prípadov smerujú ďalej na Západ, kam neraz cestujú za svojou rodinou, ktorá tam už žije," pripomínajú muži zákona Slovákom na sociálnej sieti.

POLITICO nám to vysvetlilo: Prečo na voľbách na Slovensku vlastne nezáleží
Voľby na Slovensku postavili celý Západ do pozoru. Slovensku sa ešte nikdy predtým nevenovalo toľko pozornosti. Ale podľa POLITICO to môže byť iba veľa kriku pre nič. „Na Slovensku záleží oveľa viac, ako si Európa uvedomuje,“ varoval bývalý... Čítať ďalej
28 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!