Polícia od pondelka do konca septembra zatvára pracoviská cudzineckej polície
07 | 09 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Polícia od pondelka 11. septembra až do 30. septembra zatvára stránkové pracoviská všetkých oddelení cudzineckej polície. Dôvodom je nutnosť plnenia úloh súvisiacich s enormným nárastom nelegálnej migrácie na území Slovenskej republiky. Niektoré skupiny cudzincov však budú vybavovať naďalej. Požiadať možno aj o udelenie výnimky na podanie žiadosti. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Medzi skupinami cudzincov, ktoré polícia vybaví aj v septembri, sú študenti, ktorí nastupujú do prvého ročníka stredných alebo vysokých škôl a už sú objednaní prostredníctvom rezervačného systému. Ďalej sú to žiadatelia o národné víza v záujme SR, ktorí už sú objednaní prostredníctvom rezervačného systému, a žiadatelia o dočasné útočisko na území SR.

"Všetci ostatní cudzinci, ktorí už sú objednaní prostredníctvom rezervačného systému a existujú u nich dôvody osobitného zreteľa, keď bude nevyhnutné podať žiadosť o pobyt alebo o nový doklad o pobyte, môžu emailom požiadať príslušné riaditeľstvo hraničnej a cudzineckej polície o udelenie výnimky na podanie žiadosti. Inak sa budú musieť znovu objednať cez online rezervačný systém na nové termíny," vysvetlila hovorkyňa. Pôvodné termíny si netreba rušiť, stane sa tak automaticky.

Polícia tiež upozornila, že prípadné uplynutie platnosti pobytu počas plánovaného uzavretia oddelení cudzineckej polície nie je dôvodom na obavy, pretože podľa zákona o pobyte cudzincov sa platnosť pobytu automaticky predlžuje až do uplynutia dvoch mesiacov od odvolania mimoriadnej situácie v súvislosti s hromadným prílevom cudzincov na územie Slovenskej republiky spôsobeným ozbrojeným konfliktom na území Ukrajiny.

"Ak nedôjde k poklesu nelegálnej migrácie po 30. septembri 2023, budeme verejnosť včas informovať o ďalších opatreniach," dodala Bárdyová.

HLAS: Vláda a bývalá koalícia ZMARILI šancu! Migranti im NEVADIA
Úradnícka vláda a strany bývalej koalície dnes podľa HLASu zmarili šancu zakročiť voči nelegálnej migrácii a vysvetliť slovenským občanom svoje postoje. „Pán premiér aj pani prezidentka dnes mohli požiadať o vystúpenie pred parlamentom a upokojiť... Čítať ďalej
07 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!