NEUVERÍTE! Čaputová prekvapila: DODRŽÍM TRADÍCIU
28 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka poverí zostavením vlády víťaza volieb. Chce dodržať tradíciu.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová plánuje aj v tohtoročných parlamentných voľbách poveriť zostavením vlády predsedu strany, ktorá voľby vyhrá. Pre TASR to potvrdil riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.

"Víťaz volieb teda dostane príležitosť zostaviť vládu. Na vymenovanie vlády však bude potrebné, aby získal aj minimálne 76 hlasov poslancov a mal teda potrebnú väčšinu na zabezpečenie vládnutia," pripomenul Matej.

Ako poznamenal, hlava štátu sa ústavnej tradície poveriť zostavovaním vlády lídra víťaznej strany držala doteraz a nechystá sa to meniť ani v týchto voľbách.

Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra.

Matovič NALOŽIL Denníku N(enávisť): BANDA ŽOLDNIEROV SVOJIMI BLUDMI MAFII VRÁTILA KRÍDLA!
Šéfredaktor Denníka N(enávisť) Kostolný vedome šíri blud! Skonštatoval to na sociálnej sieti líder OĽaNO Igor Matovič. Dodáva, že Matúš Kostolný sa od volieb so svojou bandou žoldnierov správali ako posadnutí. Až Mafii opäť dali krídla! UŽITOČNÍ... Čítať ďalej
28 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik