Baránek: Racionálnym myslením idiota nepochopíte (VIDEO)
23 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Politológ Ján Baránek konštatuje, že súčasné vedenie policie je dôkazom fungovania jedného z Murphyho zákonov o tom, kam to až môže dopracovať človek, ktorý na svoj post nemá schopnosti. Reaguje tým na vedenie polície, ale aj to, ako neschopne koná prezidentka so svojim premiérom Ódorom.

Zabúdať však podľa neho netreba ani na to, čo sa dialo počas covidu. Baránek upozorňuje, že Hamran nevidí zločincov tam, kde sú, zato ich vidí vo vedení bezpečnostných zložiek štátu, čím spochybňuje nie len parlament (ktorý ich menuje), ale aj prezidentku a premiéra. A to môže byť jednou z príčin, prečo aj Čaputová nemieni kandidovať naďalej. Baránek si tiež myslí, že zatiaľ je skoro hovoriť aj o článku 32 Ústavy, pretože keď na to bude reálne čas, môže sa to minúť účinku. Čas by na to prišiel, keby si Hamran trúfol na generálneho prokurátora.

Vrátiť sa k zodpovednosti

Napriek tomu, že téma covidu v našej spoločnosti utíchla, respektíve bola zatlačená do úzadia aktuálnejšími témami, netreba na ňu zabúdať. Na zodpovednosť by preto mali byť braní nie len tí, ktorí ľudí nútili do celoplošného testovania, ale aj horliví „vykonávatelia“ všetkých tých akože opatrení.

„Lekárov, ktorí odmietali ošetriť neočkovaných, učiteľov, ktorí nútili deti na tie nezmyselné rúška,“konkretizuje Baránek.

Vláda má riešiť odvolanie šéfa SIS aj viaceré legislatívne návrhy
Doterajší riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Michal Aláč má skončiť vo funkcii. Návrhom na jeho odvolanie pre prezidentku Zuzanu Čaputovú sa má v stredu zaoberať vláda. Ešte v pondelok (21. 8.) tento bod rokovania kabinetu avizoval... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Sú dvaja riaditelia SIS a riaditeľ NBÚ kriminálnici?

Témou videa však je aktuálna situácia a Hamran, ktorý sa nás snaží podľa Baránka presvedčiť, že vo vedení NBÚ či SIS stoja zločinci.

„On spochybnil kompetentnosť volených orgánov, spochybnil schopnosť Slovenska obhájiť si legitimitu a suverenitu, lebo on nám tvrdí, že na týchto kľúčových postoch sme za posledné roky mali v podstate zločincov,“vysvetľuje Baránek. Ten pripomína, že Hamran svojimi tlačovkami nediskredituje len seba, ale aj policajný zbor.

FOTO TASR - Martin Baumann | Na snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka

Pôjde aj po Generálnom prokurátorovi?

Baránek si myslí, že Maroša Žilinku by mal ten, kto drží ochrannú ruku nad Hamranom veľmi strážiť, aby sa mu nedaj Boh nič nestalo. V tejto situácii, keď sa Hamran snaží „namočiť“ do tejto kriminalizácie aj jeho, nikto neuverí, že to nebol niečí úmysel. Baránek je pritom presvedčený, že Hamran má svoje príkazy. Hamranove počiny totiž degradujú aj osoby premiéra a prezidentky.

Toto, čo si policajt dovolí voči generálnemu prokurátorovi by nemal dovoliť Hamranov nadriadený, teda v tomto prípade Ódor. A ten by mal myslieť aj na to, že keď skončí v premiérskom kresle, bude sa treba niekam vrátiť.

Baránek tiež pripomína Čaputovej nekandidatúru – vedela totiž, že prídu „ťažké časy“, po ktorých sa stratí veľká časť jej podpory.

Aj ten niekto už musel pochopiť...

Politológ je, tak, ako množstvo ďalších ľudí, presvedčený, že toto divadlo, čo tu dnes máme, nie je Hamranov produkt, ale je niekto „nad ním“. Baránek však tvrdí, že už aj ten niekto musel prísť na to, že sa veľmi zmýlil v personálnom obsadení.

„Rád by som videl, ako sa to tam v tých ich hlavách krúti – máme tam svojich ľudí, ale veď to sú úplní debili,“prirovnáva Hamrana a spol k postavičkám Pat a Mat,

Kéry - Divoký Západ na Slovensku je neakceptovateľný
Poslanec Marián Kéry (Smer-SSD) sa vracia k záverom zasadnutia Bezpečnostnej rady (BR) SR. S rozviazaním rúk polícii nemá problém, čo je však podľa neho neakceptovateľné, je to, čo nazval Divoký západ. Hamrana nazýva samozvaným pištoľníkom, ktorý... Čítať ďalej
22 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Amatérsky Ficov krok

Baránek Ficove výzvy na využitie práva na odpor vníma, ako konanie pod vplyvom emócii. Takéto výzvy podľa neho treba vysloviť skutočne až vtedy, keď na ne bude reálne čas.

„Výzva na paragraf 32 je tak vážna, že ju treba povedať len raz. A to vtedy, keď sa aj niečo udeje a nie dopredu o tom kvákať a nič sa neudeje,“myslí si Baránek a situáciu pripomína k falošným varovaniam pred zemetrasením, ktoré keď skutočne príde, každého zaskočí a nik naň nebude pripravený, lebo veď stále sa o ňom hovorí, a nič. Druhou chybou Roberta Fica pri tomto vyhlásení je fakt, že ak by takéto niečo skutočne prišlo, ohrozilo by to konanie volieb. Táto garnitúra sa bude, vo vidine beztrestnosti, snažiť udržať pri moci čo najdlhšie.

Fico, Čaputová, Ódor, fotokoláž, zdroj: TASR

Hrajú vabank a stať sa môže všeličo

Baránek pri nejakých akciách v zmysle paragrafu 32 ráta aj s možnosťou, že sa objavia provokatéri, či výtržníci, ktorí by dali moci do rúk tromf v podobe odloženia volieb. Nechápe prečo, načo sú takéto výzvy dobré.

„Pred voľbami treba počkať a snažiť sa nezavdať príčinu, aby mohli spochybniť samotné voľby, preto treba čakať,“ radí Baránek. Napriek tomu, že sú podľa neho trápni, stále majú moc a netreba im dávať príčiny. Až vtedy by to bol puč, keby nejakým spôsobom siahli práve na voľby a kvôli tomuto budeme musieť do volieb vydržať.

Ak neprekročia hranicu znesiteľnosti

„Ak zajtra-pozajtra siahnu na generálneho prokurátora, osobne si myslím, že už by sme mohli uvažovať nad použitím článku 32 Ústavy napriek tomu, že by to využili na zmarenie volieb. Ale v tomto prípade tie zmarené voľby boli len ďalším pokračovaním celého veľkého problému,“ vysvetľuje Baránek s tým, že tu by bol odpor logický a dôvodný.

Vyšetrovateľ navrhol podať obžalobu na exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského
Vyšetrovateľ navrhol podať obžalobu na exšéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Zuzana Drobová. Upozornil na... Čítať ďalej
22 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Definícia článku 32 Ústavy

Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.https://www.lewik.org/term/1571/pravo-obcanov-postavit-sa-na-odpor-zakladne-prava-a-slobody/

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik