Výsluch Vladimíra Pčolinského ukončený!
20 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

Výsluch bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) v Žiline sa skončil. Polícia ho nezadržala.

Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie policajného prezídia.

"Po výsluchu a ďalších procesných úkonoch nebol zadržaný, nakoľko neboli zistené dôvody väzby," priblížilo prezídium s tým, že z pracoviska odboru Stred NAKA v Žiline odišiel v čase pred 23. hodinou.

Polícia v piatok (18. 8.) vypočula aj súčasného riaditeľa tajnej služby Michala A. Vyšetrovateľ ho po vykonaní výsluchu zadržal z kolúzneho dôvodu. Polícia zatiaľ neposkytla bližšie informácie. Michal A. nateraz nezvažuje odchod z funkcie a odmieta obvinenie vo všetkých bodoch.

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok (17. 8.) obvinila viacero osôb, medzi nimi šéfov SIS a Národného bezpečnostného úradu. Obvinenie šéfa SIS a ďalších štyroch osôb sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Dve osoby boli obvinené pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik