Vyjadrenie prepusteného šéfa SIS, Michala Aláča
20 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Michal Aláč nevidel dôvod na svoje zadržanie. Obvinenie naďalej odmieta. Podčiarkol, že platí prezumpcia neviny a z funkcie odísť neplánuje. Vyplýva to z jeho vyjadrení na nedeľnej tlačovej konferencii.

"Skutok ako taký odmietam a všetky skutočnosti, ktoré sú v tomto skutku uvedené, budem vedieť vysvetliť po zbavení mlčanlivosti od prezidentky," uviedol šéf tajných. Deklaroval, že spolupracoval s vyšetrovateľmi a chápe ich snahu skutok objasniť. Aj oni podľa neho musia pochopiť, že spravodajská činnosť je utajovaná, preto nemohol pri prvom výsluchu všetko objasniť.

Jeho právny zástupca Marián Bošanský priblížil, že počas zadržania šéfa SIS prebiehala konfrontácia jeho výpovede s iným svedkom.

Obhajoba si myslí, že dôvody na zadržanie pominuli skôr, ako bol prepustený. Bošanský považuje obvinenie za nelogické. Nič podľa neho nepreukazuje existenciu zločineckej skupiny a jej fungovanie. Podotkol, že preukázané nebolo ani zneužívanie právomocí verejného činiteľa.

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok (17. 8.) obvinila viacero osôb, medzi nimi šéfov SIS a Národného bezpečnostného úradu. Michala A. polícia zadržala po tom, ako v piatok (18. 8.) vypovedal na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) v Žiline. Prepustili ho v nedeľu ráno.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik