Vojna v polícii pokračuje: Bol Ezechiel nielen politická objednávka?
17 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Kauzy bödörovcov a Tibora Gašpara sledujem sedem rokov. A vyzerá to tak, že za prípadom Ezechiel 7 a predvolebným stíhaním Gašpara so Stahlom bola objednávka. A nemusela byť iba politická. Zrejme súvisela s novou kapitolou vojny v polícii, skonštatoval na sociálnej sieti novinár a komentátor Dag Daniš.

Známy „kajúcnik“ Slobodník spomína

"Kľúčovou postavou prípadu nebol Tibor Gašpar, ale bývalý vyšetrovateľ Roman Stahl. NAKA a špeciálna prokuratúra ho stíhajú za to, že za úplatky od oligarchu Norberta Bödöra manipuloval vyšetrovanie Váhostavu, Doprastavu a Technopolu. Na kauzu si spomenul známy „kajúcnik“ Slobodník.

A NAKA so špeciálnou prokuratúrou to ochotne využili," píše novinár.

Od NAKA a špeciálnej prokuratúry Daniš očakával, že ich zločiny vyšetria do hĺbky a tak, aby o nich neboli nijaké pochybnosti. Mali na to viac ako tri roky.

"Namiesto toho dnes sledujeme, ako polícia šesť týždňov pred voľbami oprašuje starý prípad "Ezechiel 7", robí divadlo so zadržaním Gašpara a policajný prezident zverejňuje informácie zo spisov (ktroré sa počas vyšetrovania zverejňovať nemajú)," upozorňuje komentátor.

Zabudli na podstatný fakt

"Treba však dodať, že nejde o overené zistenia vyšetrovateľov, ale len o prepisy nahrávok z odpočúvania. Čiže o reči, pri ktorých nevieme, do akej miery majú reálny základ… Stahl spomínanému svedkovi narozprával neuveriteľné veci – ako odkaz od nejakej tretej osoby, ktorá vraj pozná Žilinku. A asi netušil, že prepisy nahrávok budú neskôr použité proti nemu.

Hamranov obraz o „dobrých a zlých“ však komplikuje jeden podstatný fakt. Svedok, ktorého Stahl nahováral, aby otočil, sa volá Peter Petrov (prezývaný Tiger).

Kto trochu sledoval vojnu v polícii z roku 2021, ten vie, že „svedok“ Petrov patrí do kategórie mimoriadne kontroverzných postáv. V skutočnosti to nie je svedok, ale vybavovač. Podľa podozrení tajnej služby, policajnej inšpekcie a prokuratúry bol Petrov niečo ako obchodník so svedkami. Dodávateľ svedeckých výpovedí podľa potrieb NAKA," prízvukuje Daniš.

Dag Daniš, Zdroj - Postoj

Opäť z toho podľa novinára smrdia dve veci:

- pokračovanie vojny v polícii

- politická akcia polície namierená na volebnú kampaň.

"Partiu okolo Hamrana, Lipšica a čurillovcov upodozrievam, že tieto "špeciálne úlohy" načasované na kampaň mali naplánované. A ministra Šimka odstrelili len preventívne. Aby ich nikto neotravoval v "práci". A nadpráci," uzavrel Daniš.

Boris Kollár POTVRDIL chýry o chystaných akciách voči SIS a GP
V rozhovore pre spravodajsky portál Online Tu a Teraz Boris Kollár (Sme rodina) reaguje na aktuálne dianie okolo zadržania Tibora Gašpara. Kollár okrem iného uviedol, že už aj on počul o chystaných útokoch na šéfa SIS a generálneho prokurátora. Je... Čítať ďalej
16 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik