Talianske letovisko chce ZÁKAZ burkín! Takto sa kúpať NEBUDETE
17 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Prímorské letovisko Monfalcone na severovýchode Talianska v pondelok oznámilo, že pripravuje zákaz kúpania žien v burkinách alebo v inom oblečení.

Správu priniesla tlačová agentúra ANSA. Burkini si na kúpanie obliekajú niektoré moslimky a zakrýva im prakticky celé telo a vlasy, keďže islam im nedovoľuje odhaľovať sa na verejnosti. Ide zloženinu zo slov burka a bikini.

„Pracujeme na texte príslušného opatrenia, ktoré zakazuje kúpanie v mori v oblečení, v burkinách alebo inak zahaleným osobám. Myslíme to seriózne, do 1. októbra bude opatrenie pripravené,“ povedala starostka mesta Anna Maria Cisintová, členka populistickej protimigračnej strany Liga Severu.

Cisintová uviedla, že je proti „návratu do stredoveku“ a že už napísala otvorený list moslimskej komunite. V ňom ju vyzvala, aby sa ženy nekúpali v oblečení.

V neďalekom meste Terst sa konali v nedeľu v plážovom klube a na kúpalisku protesty, pretože moslimky sa chcú kúpať oblečené.

Niektoré Talianky na zahalené ženy kričali, že oblečené do vody nesmú. Iné ženy v plavkách sa moslimiek zastali s tým, že ústava zaručuje slobodu vyznania a že sa teda môžu kúpať, v čom chcú.

„Problém nie je v tom, že sa idú kúpať oblečené, ale v tom, že v tom oblečení chodia po meste, takže je to nehygienické,“ citoval denník Il Messaggero jednu zo žien na pláži.

Moslimky ale zrejme mali na sebe práve spomínané burkiny, neboli teda v oblečení, v ktorom „chodia po meste“. Nakoniec musela zasiahnuť ochranka pláže.

Zeman o Ukrajincoch: „Kto vie znásilňovať, ten vie bojovať“.
Český exprezident kritizoval ukrajinských mužských utečencov vo vojenskom veku. Bývalý český prezident Miloš Zeman kritizoval ukrajinských mužských utečencov. Zmýlil sa? V rozhovore pre CNN Prima vyhlásil: "Keď sem prišli utečenci z Ukrajiny,... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik