Fico: Ódor a Čaputová vedia, že stúpili do ho... (VIDEO)
13 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Predstavitelia Smer-SSD za účasti advokátov Mareka Paru, Davida Lintnera a bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara v nedeľu na poludnie na tlačovej besede priniesli aktuálne informácie ako o aktuálnej situácii okolo zadržania Tibora Gašpara, ale aj o útoku na opozíciu po jeho prepustení.

Toto je len začiatok

Robert Fico vyslovil poďakovanie za podporu v tejto situácii, ktorú strana vníma, ako kriminalizáciu politickej opozície. Varoval však pred tým, že toto je len začiatok a treba sa pripraviť na všetkých tých, ktorí majú iný názor na zneužívanie trestného práva.

Smer má podľa Fica informácie o pripravovanom politickom útoku na šéfa tajnej služby, generálneho prokurátora a mnohých ďalších. Až do konania parlamentných volieb sa musíme pripraviť na rôzne „konšpirácie a bludy“ v snahe udržať sa pri moci.

„Vieme, že všetci vyšetrovatelia NAKA dostali pokyn sa vrátiť z dovoleniek, toto len naznačuje obrovskú mobilizáciu všetkých špinavcov, ktorí na Slovensku existujú, aby sa pokúsili Smer-SSD politicky zatlačiť do kúta,“upozorňuje Robert Fico.

Kauza Očistec

Fico pripomenul, že všetky doterajšie pokusy zatiahnuť Tibora Gašpara do tejto kauzy boli chabé, preto to radšej nechali tak. Na sobotňajšej tlačovej besede priniesli niekoľko nahrávok týkajúcich sa udavača Bernarda Slobodníka, ktorý proti Gašparovi svedčí, ako jediný.

Fico pripomína, že Slobodník priznáva, že nikdy nič nevidel, nič nevie a žiadne peniaze od Bődőra nebral. Dnes však ukazuje prepis komunikácie, ktorý hovorí o dôveryhodnosti pána Slobodníka a útok na stranu Smer bol napriek tomu spustený.

„Celý tento útok, ktorý sa týkal nášho kandidáta Tibora Gašpara bol zle pripravený a bol zbabraný,“konštatuje Robert Fico a blahoželá prokurátorovi ÚŠP, ktorý toto pripravil. Fico žiada vysvetlenie, že ak sa nič nedialo po prvotnom výsluchu zadržaného Gašpara, ktorý prebehol v piatok okolo 15-tej, prečo ho pustili až v nedeľu nad ránom.

Tibor Gašpar upozorňuje na veľmi dôležitý moment (VIDEO)
Po tom, ako Pavol Gašpar v nedeľu nad ránom zverejnil informáciu, že jeho otec bol prepustený, Tibor Gašpar predpoludním na sociálnej sieti poďakoval všetkým, ktorí mu počas ostatných dvoch dní vyjadrovali podporu. Poďakovanie Ešte v rannom... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Eka Balašková

To však nie je všetko

Robert Fico však tvrdí, že počas tohto času „musela vrieť atmosféra“ ako na ÚŠP, tak aj na NAKA.

„Môžu sa na mňa hnevať pán Ódor, aj s pani Čaputovou, nepochybujem, že pán Lipšic s nimi komunikoval túto vec,“ konštatuje Fico, ktorý cituje zákon. V ňom je presne uvedený postup, ako má všetko prebiehať po zadržaní.

„Od 4:40 v piatok, do druhej hodiny v nedeľu ráno, Tiborovi Gašparovi nikto nepovedal ani pol slova, prečo bol zadržaný,“upozorňuje Robert Fico s tým, že informovaný mal byť bezodkladne. Marek Para, Gašparov advokát pritom celú sobotu vyvíjal úsilie o kontakt s kompetentnými. Vzhľadom na to, že Gašpar doposiaľ vždy dodržiaval pokyny OČTK, nebol dôvod na takýto postup.

Podobný scenár

Robert Fico očakáva, že podobne zle pripravené útoky sa odohrajú do volieb ešte na minimálne generálneho prokurátora, či šéfa SIS, v ktorých prípade to bude pomsta za ich konanie v nedávnej minulosti.

„V sorošovskom tábore je chaos a zúfalstvo. Vedia, že musia urobiť čokoľvek na svete a neštítia sa ničoho,“ duplikuje Fico.

Čo by malo nasledovať

„Po tomto všetkom by mal prvý krok urobiť Ódor – okamžite odvolať ako minister vnútra prezidenta PZ Hamrana, tam nie je iné riešenie. Za toto musí niesť Hamran zodpovednosť,“ myslí si Fico, podľa ktorého by k celej veci mala zaujať tvrdý postoj prezidentka, ktorá však bude podľa skúseností chrániť Ďurku a spol. Smer avizuje celý rad právnych krokov. Fico pripomína Šimečkov výrok o Sorošových peniazoch, bez ktorých by sa nepodarilo poraziť Mečiara.

„Garantujem vám, že teraz sú nasadené veľké peniaze, aby bol porazený Fico a celá opozícia,“ uzatvoril Fico svoje informácie.

Strohé informácie

Marek Para pripomína ďalšie nahrávky, ktoré svedčia o prepojenosti viacerých káuz, pričom ich dozorujú rovnakí prokurátori, týkajú sa takmer výlučne predstaviteľov Smeru-SSD a NAKA cez ne zneužíva možnosť zadržania obvinených.

David Lintner poukazuje na európsky Dohovor, ktorý sa podobnými situáciami priamo zaoberá a takéto aktivity, akými bolo zabránenie v autoproteste, či pokus vziať Roberta Fica do väzby boli nezákonné. Rovnakým pokusom, ako bude reagovať verejná mienka, je aktuálne zadržanie Gašpara.

„Piatkovým zadržaním Tibora Gašpara začala tá najšpinavšia kampaň, akú sme doteraz videli. PS sa bráni, že nemá nič spoločné s tými, ktorí sa tomuto venujú, s aktivitami MVO,“ konštatuje Robert Kaliňák, pričom on za tým vidí prácu Spišiaka a podporu Čaputovej.

Očakávanie Mareka Paru sa splnilo
Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podal v sobotu podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby obvinených policajného exprezidenta Tibora Gašpara a bývalého vyšetrovateľa NAKA Romana Stahla v rámci policajnej akcie Ezechiel 7.... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Bol by nápomocný

Tibor Gašpar konštatuje, že ak by mu vyšetrovateľ Konečný poslal štandardné predvolanie, nemal by najmenší problém dostaviť sa a nechať sa vypočuť a ak by bolo nutné zadržať ho, ani s tým by nemal problém. Teatrálny zákrok, ktorý sa odohral v piatok, nebol vôbec nutný.

Ak je to zámer, tak ide o evidentnú kriminalizáciu opozície. Pripomenul, že produktom štvavej kampane médií bola aj smrť Pavla Pašku a pomocou vykonštruovaných procesov a spravodajských hier diskreditácia Smeru bude pokračovať. Mienia preto prinášať ďalšie dôkazy, aby ľudia pochopili celé dianie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme