Čaputová musí odvolať Ódora
13 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Nezaradený poslanec Tomáš Taraba (SNS / Život-NS) na sociálnej sieti konštatuje, že akcia Ezechiel 7 nevyšla, pretože Tibor Gašpar do väzby nejde a dnes nad ránom bol prepustený. Taraba však tvrdí, že celá táto záležitosť musí mať vyvodenú politickú zodpovednosť priamo na najvyšších miestach.

Už v piatok Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) upozornil, že Lipšic a Hamran si chystajú povolebnú beztrestnosť, ktorá im môže pomôcť aj po zbabranej akcii Ezechiel 7. Taraba však tvrdí, že by mala byť vyvodená zodpovednosť voči premiérovi a zastupujúcemu ministrovi vnútra. Aj prezidentka by mala vedieť, že takéto správanie pred voľbami nie je prípustné. Ódor však problém nevdí, zato Roman Michelko si myslí, že tento počin len podvihne preferencie Smeru.

Akcia Ezechiel 7

Už v piatok Matúš Šutaj Eštok priniesol niekoľko citátov z knihy proroka Ezechiela, po ktorom bola akcia voči Gašparovi pomenovaná. Je medzi nimi napríklad aj veta „Naložím s nimi podľa ich ciest a budem ich súdiť podľa ich spôsobu súdenia.“

No a Šutaj Eštok konštatuje, že ako Hamran, tak aj Lipšic hrajú vabank – pripravujú si povolebný priestor.

„Gašparovým zadržaním odštartovala Lipšicova kampaň s cieľom, aby vytvoril priestor pre pokračovanie v manipulovaní vyšetrovaní aj po voľbách bez ohľadu na to, či rezort vnútra pripadne Progresívnemu Slovensku, alebo OĽaNO,“ myslí si Šutaj Eštok.

ZÚFALÝ VABANK Hamranovsko-Lipšicovskej mafie! S tichým posvätením Čaputovej
Vďaka Národnej kriminálnej agentúre „uhorková sezóna“ nezačala ani v piatok 11. augusta. NAKA totiž bez domovej prehliadky zadržala Tibora Gašpara. Jeho syn, právnik, hovorí o akcii Úradu špeciálnej prokuratúry pod vedením Daniela Lipšica a NAKA,... Čítať ďalej
12 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Ezechiel 7 nevyšiel

Tomáš Taraba sa domnieva, že po tom, ako museli OČTK prepustiť Tibora Gašpara je nutné vyvodiť osobnú zodpovednosť.

„Ódor, ktorý za trestne stíhaných vagabundov v polícii po prepustení Šimka prebral plnú osobnú zodpovednosť, musí okamžite skončiť vo funkcii,“ konkretizuje Taraba.

„Ak Čaputová po tomto fiasku neodvolá okamžite Ódora potvrdí, že prenasledovanie opozície je riadené z prezidentského paláca. Vo všeobecnosti je neprípustné takéto správanie polície a to ešte väčšmi 2 mesiace pred voľbami,“ dodáva Taraba.

Ódor problém nevidí

"Polícia a prokuratúra svoje kroky verejnosti dôveryhodne vysvetlia, hneď ako to bude možné. Predseda vlády nie je nijakým spôsobom informovaný o živých prípadoch nad rámec zákona, ani do nich nijakým spôsobom nezasahuje," uviedol hovorca premiéra Peter Majer.

Preferencie ako raketa

Publicista a vydavateľ Roman Michelko vo svojej tradičnej nedeľnej glose skonštatoval, že celé divadlo, ktoré predviedla súčasná moc, bude mať len jeden efekt – Smer-SSD získa v predvolebných preferenciách pár percent naviac a z Tibora Gašpara, ktorý má na kandidátke číslo 9, „raketovo“ urobia štvrtého v poradí.

Ódor problém nevidí! Voľby-nevoľby, ZATÝKAŤ OPOZÍCIA SA MUSÍ
Orgány činné v trestnom konaní (OČTK) vrátane polície konajú a musia konať nezávisle bez ohľadu na to, či sa v tejto krajine konajú alebo nekonajú voľby či predvolebná kampaň. Vyhlásil to poverený premiér Ľudovít Ódor v súvislosti s prípadom... Čítať ďalej
12 | 08 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik