Ako preraziť dno, keď ho ani Matovič, ani mainstream nemá
11 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Pôvodne to mal byť názor o tom, kam až hlboko môže padnúť to, čo sa inak bežne nazýva človek, ale nejak sa to domotalo. Dostal sa mi do rúk prieskum renomovanej agentúry (z úcty k jej doterajšej práci ju menovať nebudem, teda, asi, ak nebudem musieť) o tom, ako by voľby dopadli, ak by volili ľudia bez vzdelania. A ono sa to dokonale pospájalo. Takže z dvoch tém mám v ponuke zrazu jednu.

No, v každom prípade, ako by to vyzeralo, ak by volili nevzdelaní, teda tí, ktorí si doklad o vzdelaní kúpili a namiesto vzdelávania si robili svoj výživný biznis, to sme začali vidieť už krátko po voľbách v roku 2020. Jeden nám predvádzal, ako možno zlikvidovať civilizovaný parlamentarizmus a druhý, ten „one time, next time“ nám predviedol naozaj aj to najnemožnejšie, ale predovšetkým devastáciu štátu, etiky, morálky, slušnosti a predviedol aj to, že najukričanejšiemu primitivizmu možno raz jeho stranícka firma postaví nejakú sochu - niečo také, ako stojí na vstupnom vŕšku do Bratislavského hradu. Alebo bude tá socha pojazdná, trčiac z "činkvečenta".

Ono je to aj tak akosi inak

Kedysi dávno, teraz narýchlo sa k tomu neviem dopátrať, uverejnil ktosi kdesi vzdelanostnú štruktúru voličov jednotlivých politických strán. Čo myslíte, kam sa asi umiestnilo OĽaNO, kde asi boli členovia jednej bigamistickej "famílie", kde milovníci tej Jany z Arku (prepáč Janka), zástavníčky boja proti potratom, neovládajúci ani len Bibliu? A ako sa asi umiestnili voliči SMERU a HLASU a Republiky a SNS? Nuž staršia generácia mala ešte vzdelanie, tá najstaršia dokonca aj klasické, s "latinou". A ak aj nemali všetci vysokoškolský diplom, ich ukončené gymnaziálne vzdelanie, čo je u stredného stavu najrozšírenejšie, malo väčšiu hodnotu, čo sa týka súboru poznatkov, ako mnohé dnešné vysoké školy. Kaviareň za vzdelanie nepovažujem, tak isto si myslím, že sa nedá získať v Teplárňach, ani na diskusných večeroch, moderovaných osobou, igniorujúcou základné mravné a etické hodnoty. Ozaj - a tuší autor takýchto prieskumov, že vzdelanie a múdrosť nie sú úmerné?

Inak, kto volí toho človeka, tomu toho chýba oveľa viac, ako vzdelanie

To je to, na čo som upozorňoval v perexe. Pozrieť si debatu jedného exota s moderárorom Bielikom, tak sa pýtam, kde sú Orgány činné v trestnom konaní? Veď zo zákona sú povinné konať, ak sa z verejných zdrojov dozvedia o porušení či doslova ignorovaní zákona. Aj keď, možno by stačila jedna sanitka s výbavou, v ktorej nechýba zvieracia kazajka a potom škótske streky päť krát denne po dobu najmenej dvadsať rokov. A samotka. Pre istotu tapacírovaná. Tak nech mi niekto z ctenej a zatiaľ nemenovanej prieskumnej agentúry raz povie, aké vzdelanie či vedomosti mali tí, ktorí volili toto? No, aj to je možné ospravedlniť, každý sa môže mýliť, tak teda, otázku zúžim na aký mozog majú tí, čo toto idú voliť opakovane?

Fakt nemám také nervy ako Bielik a to som toho odmoderoval za takmer tridsať rokov naozaj celé panoptikum

Veď pozrite:

No čo by ste na Bielikovom mieste robili vy?

Ja asi iba jedno, ale intenzívne a dlho, potom by ma však vyhodili z pracovného miesta a to by som bol rád, ak by sa to skončilo iba tým. Ten človek totiž nepreráža dná už len preto, že on žiadne nemá. A vie, že kým je tu prezidentka a Lipšic, tak ani žiadne mať nemusí. Inak, koľko som mu práve venoval času? Naozaj na jeho dôležitosť pre môj život až prehnane. A choďte voliť! Vy už viete najlepšie, určite lepšie ako agentúry, koho áno a koho nie:-) No a ja radšej idem vyvenčiť psíka a vám želám pekný víkend bez prieskumov a bez psychopatov.

Haščákov prípad rozhodovala Záleská a spravodajsky pokrývala Tódová
Hoci sa Monika Tódová bráni tým, že svoj vzťah so sudkyňou Záleskou neskrývajú, z garáže penziónu, kde spolu dovolenkovali, Martina Daňa takmer vykázala. Vo svojej reakcii na Daňove videá Tódová uviedla, že nerobia nič zlé, chodia spolu do... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik