PRIESKUM: SMER VALCUJE a SNS má dôvod na radosť!
10 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Menej než 50 dní do volieb už Smer jednoznačne valcuje každého! Nikto sa preto nemôže čudovať tým zúfalým pokusom liberálov, ktorých výzvy pre zahraničných Slovákov v posledných dňoch zaplavili internet. Počnúc prezidentkou Zuzanou Čaputovou, cez expremiéra Eduarda Hegera, Šimečkovho Progresívneho Slovenska, končiac takými "politickými hviezdami" ako Dorota Nvotová, či liberálnymi mimovládkami s ich kampaňou Srdcom doma, sa všetci chytajú posledného stebla. A myslia si, že tých 70 tisíc hlasov zo zahraničia ich zachráni.

Vo vôbec prvom augustovom prieskume verejnej mienky strane Roberta Fica výrazne rastie podpora a so ziskom 23,3 percenta hlasov ešte viac dominuje rebríčku popularity strán, nemohol zaprieť fakty mainstreamový denník SME.

Volebný model agentúry NMS Market Research pre SME tak jednoznačne ukázal, že menej než 50 dní do volieb sa náskok Smeru zvyšuje. Agentúra sa dopytovala na reprezentatívnej vzorke 1416 respondentov v čase od 1. do 7. augusta kombinovanou formou online a telefonického zberu.

Podľa prieskumu sa však Pellegriniho strane nedarí vrátiť na vedúce pozície prieskumov. Oslovuje 11,5 percenta priaznivcov. Ostatné agentúry tiež ukazujú postupný pokles Hlasu, v júlových prieskumoch mu merali od 13,4 percenta podporovateľov (volebný model Ipsos) po 16 percent (prieskum preferencií Focus).

Zakázaná Republika? Uhríkovci prichádzajú s riešením (VIDEO)
Milan Uhrík, predseda hnutia Republika má „plné zuby“ odpovedania na stále sa opakujúce otázky. Rozhodli sa preto spísať brožúrku, v ktorej zodpovedia všetky otázky, aby sa raz a pre vždy, navyše jasne a zrozumiteľne vyhli nekonečnému radu... Čítať ďalej
10 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Na rozdiel od Hlasu rastie podľa najnovšieho prieskumu Progresívne Slovensko Michala Šimečku. V porovnaní s júlom strana narástla o 1,4 percenta hlasov a oslovuje už 17 percent voličov.

Strana Republika klesla v porovnaní s júlom o takmer tri percentuálne body z podpory 10,4 percenta na 7,5 percenta. 

Fiatky zatiaľ OĽaNO nepomohli, SNS sa opäť dostala do parlamentu

Už júlový volebný model NMS meral novej volebnej koalícií OĽaNO, Kresťanskej únie a Za ľudí len 6,9 percenta sympatizantov, hoci ako trojkoalícia potrebujú získať aspoň sedem percent. V skutočnosti podpora ešte mierne klesla na úroveň 6,4 percenta podporovateľov.

Ak by sa voľby skončili s rovnakým výsledkom, ako augustový prieskum NMS, do parlamentu by sa dostali už len SNS so šiestimi percentami, Sme rodina s 5,6 percenta hlasov a KDH s podporou rovných piatich percent.

Andrejovi Dankovi (SNS) sa darí postupným miernym rastom z posledných mesiacov upevňovať si od konca júna pozíciu nad hranicou zvoliteľnosti aj na úkor Republiky. "Opäť sme bližšie k vláde potrebnej zmeny na Slovensku. Otvorená kandidátka SNS už stabilne garantuje, že hlas pre ňu neprepadne," okomentoval najnovší prieskum Tomáš Taraba.

Kollárovi sa nepáči atikampaň a podal trestné oznámenie! Richterová reaguje
Predseda Národnej rady (NR) SR a hnutia Sme rodina Boris Kollár podal na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie na organizovanú skupinu v súvislosti s vedením antikampane proti jeho osobe a hnutiu. Týmto deklaruje jeho vážne... Čítať ďalej
09 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik