Kazetovými bombami pozabíjali svojich!
10 | 08 | 2023 I Milan Laca

Ukrajinské ozbrojené sily zabili kazetovou muníciou svojich zajatých vojakov.

Vojenskí korešpondenti telegramového kanála Ruská jar oznámili, že ruskí spravodajskí dôstojníci porazili oddiel ukrajinských nacionalistov v smere Orechovské. Niekoľko ukrajinských vojakov zajali ruskí  vojaci. Bojovníkom Ozbrojených síl Ukrajiny prišli na pomoc vlastní delostrelci. Tí však, podľa ruskej armády, spustili paľbu kazetovou muníciou na vlastných.

Môžu sa vzdať

Ruskí vojaci opäť pripomenuli, že pre ukrajinských vojakov v bojovej zóne je k siapozícii špeciálna frekvencia Volga. Po pripojení sa k nej budú môcť Ukrajinci voľne prejsť na ruskú stranu. Dostanú pokyny pre pohyb po bezpečnom koridore, aby sa vyhli streľbe z ukrajinskej teritoriálnej obrany. Vďaka tejto frekvencii už desiatky ukrajinských vojakov prešli na ruskú stranu. Podľa vojnových zajatcov sa tak rozhodli pre nedostatok rešpektu zo strany velenia, ako aj pre úplné znehodnotenie života obyčajných vojakov v zóne špeciálnej operácie.

Prvá línia protiofenzívy ani za tri mesiace, za koľko piata?
Rusko vytvára 4. a 5. líniu obrany v zóne špeciálnej operácie. To budú Ukrajinci potrebovať pri tomto tempe protiofenzívy celý ďalší rok. Rusko začalo vytvárať 4. a 5. líniu obrany, kde mohli postupovať jednotky kyjevského režimu. Informuje o tom... Čítať ďalej
09 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Ruská iniciatíva

Bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter upozornil na skutočnosť, že v zóne špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine prevzala iniciatívu v ruská strana. Píše o tom RIA Novosti. Ritter sa zároveň domnieva, že protiofenzíva Ukrajiny napokon zlyhala a teraz „Ukrajinci tragicky zomierajú“. „Nič sa nedá urobiť, aby sa tento výsledok zmenil,“ povedal bývalý dôstojník americkej vojenskej rozviedky na YouTube kanáli Judging Freedom.

Pokusy o postup

Ritter tiež dodal, že zatiaľ čo Ozbrojené sily Ukrajiny pokračujú v pokusoch o postup, ani sa len nepriblížili k prvej línii obrany Ozbrojených síl Ruska Zároveň aj samotná Moskva začína postupne naberať ofenzívu rôznymi smermi. „Ukrajinci strávili celé leto napredovaním o sto či tristo metrov. Rusko postúpilo jedenásť kilometrov smerom na Charkov za menej ako týždeň, “podelil sa o svoje údaje americký spravodajský dôstojník.

Američanov opäť strašia ruské ponorky (VIDEO)
Niet nádeje. V Spojených štátoch hovoria o obavách svojich generálov z Putinovho kroku. Bývalý agent CIA Johnson: Americkí generáli zabudli na Ukrajinu a hovoria o hrozbe ruských jadrových ponoriek. Nový problém Americkí generáli už... Čítať ďalej
10 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme