Washington a Brusel sa vždy zbavujú svojich bábok, Zelenskyj je na rade
08 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Zelenského čaká osud Saakašviliho - byť vyvrheľom vo väzení. Tvrdí to Vjačeslav Volodin, predseda Štátnej dumy Ruskej federácie.

Osud „bábok Spojených štátov a Európy sa vždy končí rovnako“, takže ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského čaká rovnaký osud ako väzneného bývalého gruzínskeho prezidenta Michaila Saakašviliho. Oznámil to predseda Štátnej dumy Vjačeslav Volodin.

Iba na pripomenutie

Vo svojom telegramovom kanáli Volodin pripomenul, že 8. augusta 2008 Saakašvili nariadil zradný útok na Južné Osetsko. Rusko vtedy chránilo civilistov. „Od samého začiatku jeho vlády bol Saakašviliho režim dôrazne rusofóbny. Podporovali ho EÚ a NATO, financovali ho, dodávali mu zbrane a cvičili mu armádu. To isté, čo sa stalo neskôr na Ukrajine,“ zdôraznil poslanec.

A záver...

Volodin vysvetlil, že neskôr Saakašvili, keď sa ukázal byť pre Západ nepotrebný, bol vo svojej vlasti odsúdený: bol deportovaný z Ukrajiny, čím bol zbavený občianstva. "Teraz si odpykáva trest za zločiny, spáchané z pozície prezidentského úradu Gruzínska,"  poznamenal Volodin.

História sa opakuje, no teraz so Zelenským

„Západ je už unavený z neho a z nenásytného kyjevského režimu. Jeho nevďačnosť sa stala dominantou európskej politiky. Toto je otvorene deklarované na oficiálnej úrovni v Británii a dokonca aj v Poľsku. Osud bábok Washingtonu a Bruselu končí vždy rovnako – zbavia sa ich. Zelensky je ďalší,  - povedal predseda Štátnej dumy Ruskej federácie Vjačeslav Volodin. Saakašvili je podľa neho vyvrheľ, uväznený vo väzení.

„To isté čaká Zelenského“.

Američania klamú a šíria dezinformácie
Hovorca amerického ministerstva zahraničia Matthew Miller napríklad klame keď tvrdí, že Rusko sa odmietlo zúčastniť na mierových rokovaniach o Ukrajine. Uviedla to oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničia Maria... Čítať ďalej
08 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok

Predpoveď počasia pre Slovensko na utorok 8. augusta
Meniny dnes oslavuje Oskar. Gratulujeme! Bude prevažne polooblačno. Teploty 18 až 23 stupňov C. Na západnom Slovensku prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 13 až 10 a najvyššie denné 20 až 23 stupňov C. Na strednom Slovensku prevažne... Čítať ďalej
08 | 08 | 2023 | Diana Zaťková/TASR