Tatragate: Daňo má aj videá, ktoré zverejňovať nechce (VIDEO)
08 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Autor videa „nachytaných“ výletníčok novinárky Moniky Tódovej a sudkyne ŠTS Pamely Záleskej postupne púšťa ďalšie materiály, ktoré získal v tatranskom penzióne. Sám autor tento prípad nazval Tatragate. V tomto prípade totiž nejde o blízkom vzťahu sudkyne a novinárky, o ktorom sa špekulovalo už dlhé roky, ale o tom, že po tomto odhalení sú dohady Záleskej ako o zdroji informácií zo živých spisov v mnohokrát politicky citlivých kauzách, ďaleko pravdepodobnejšie.

Daňo o svojom zistení a následnom stretnutí so sudkyňou a novinárkou podrobne informoval už v pondelok večer s tým, že má ďaleko viac záberov, ktoré však s ohľadom na súkromie dotknutých zverejňovať nechce a podrobnejšie popísal ako dianie v penzióne, tak aj rozhovor s majiteľom ubytovacieho zariadenia. Kým v mainstreame je ohlušujúce ticho, alternatíva, rovnako, ako niektorí členovia Súdnej rady si nemyslia, že je všetko úplne v poriadku. Potvrdzuje to u Mimi Šramovej sudkyňa Dana Jelínková, ale aj právnička Judita Laššáková vo svojej videoglose.

Daňo hovorí o náhode

Martin Daňo vo svojom pondelkovom dve a pol hodiny trvajúcom nočnom vysielaní, upozornil, že šlo o náhodné odhalenie. Tvrdí pritom, že materiálu má natočeného ďaleko viac, no z rešpektu voči osobnému životu Tódovej a Záleskej ich zverejňovať nemieni.

YouTube | Martin Daňo

Vila Zvonica a náhodné ubytovanie

Daňo tvrdí, že vo vile Zvonica sa ubytoval úplnou náhodou a náhodou začul aj rozhovor dvoch známych hlasov, jeden z nich mu znel, ako Monika Tódová. Toto sa v nedeľu ráno potvrdilo pri ním zinscenovanom videu z garáže, ktoré večer obehlo slovenské sociálne siete.

MEGAŠKANDÁL! Na rade je Žilinka: Uprace túto justičnú a novinársku MAFIU?
Slovenskom otriasa poriadny megaškandál! ČO ROBILA NOVINÁRKA TÓDOVÁ SO SUDKYŇOU ZÁLESKOU V JEDNEJ IZBE V TATRÁCH? Túto otázku kladie podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha na sociálnej sieti. Mimoriadne závažné odhalenie páru – tendenčnej novinárky... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Bál sa, preto vilu opustil

Z obavy pred tým, že dámy zavolajú ochranku, prípadne políciu však ubytovanie opustil, pričom ale v pondelkovej dokrútke ponúkol aj video rozhovor s majiteľom hotela. Ten má podľa neho blízko nie len k Monike Tódovej, ale aj k exprezidentovi Kiskovi. Majiteľ penziónu ho podľa záznamu prosil, aby tým dvom neničil životy.

Pamela pochopila

„Musím podotknúť, že situáciu najviac pochopila Pamela Záleská. Tá keď ma videla v tej garáži, v nej akoby sa všetko to napätie… Viete, keď žijete v tajnosti, v tieni, v obavách, že vás odhalia, tak keď ma videla, som normálne videl, že napätie z nej opadlo. Vedela, že nemôže nič spraviť. Tá to pochopila, nepovedala ani jednu vetu,” konštatuje Daňo s tým, že keďže zábery sudkyne v minulosti už obehli médiá, preto nepotreboval jej súhlas, no upozorňuje aj na možnosť, že bude čeliť trestným oznámeniam.

„Možno ma budú stíhať, možno ma dajú do väzby, uvidíme,” vyjadril obavy Daňo.

Záleskú vypočúvala v marci

Členka Súdnej rady Dana Jelínková pripomína, že keď sa Pamela Záleská v marci postavila pred disciplinárnu komisiu práve Jelínková jej kládla otázky, ktorými mohla vyvrátiť šumy o jej neštandardnom vzťahu práve s Monikou Tódovou.

Monika Tódová, Pamela Záleská, fotokoláž: Zdroj: FB/MT, TASR | Monika Tódová a Pamela Záleská.

„Tá odpoveď, ktorú pani magistra Záleská poskytla, nebola pre mňa uspokojivá, pretože z môjho pohľadu v podstate neodpovedala, odkláňala pozornosť od témy, videla som, že nechce prijať zodpovednosť,“ hovorí u Mimi Šramovej Jelínková a dodáva, že jej kolegyňa Záleská nemá dostatočne vyvinutý cit pre celospoločenskú zodpovednosť.

Mainstream ešte nikdy tak nepomohol alternatíve ako Tódová
Kňaz a spisovateľ Karol Lovaš sa na sociálnej sieti vyjadril k aktuálnej téme, ktorá hýbe Slovenskom. Hoci sa o jej obsahu priamo nezmienil, je zrejmé, že hovorí o kauze videa s Monikou Tódovou a Pamelou Záleskou. Slovensko žije aktuálne témou,... Čítať ďalej
08 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Tódovej „exkluzivita

Jelínková tiež pripomína, že práve Monika Tódová mala roky ako keby exkluzivitu na informácie týkajúce sa ŠTS, bolo Záleskej povinnosťou vyjadriť sa k tomuto vzťahu.

"Ona sa nevyjadrila, tým pádom ja som to vyhodnotila tak, že podnet, ktorý bol daný na ňu, je dôvodný, pretože nevyvrátila žiadne pochybnosti,"konštatuje sudkyňa s tým, že podľa nej jej kolegyňa porušila etický kódex a je načase zaoberať sa jej sudcovskou spôsobilosťou, Medzi predpoklady sudcovskej spôsobilosti totiž patrí aj morálny štandard a integrita. Toto video Jelínkovej v podstate zapadlo do celého obrazu o fungovaní Pamely Záleskej.

Šokovaná z inej veci

Právničku Juditu Laššákovú prekvapila reakcia novinárky na Martina Daňa v garáži vily Zvonica, kde na jej otázku, čo tam hľadá, odpovedal, že je tam normálne ubytovaný. Laššáková „dvíha obočie“ aj pri pochybnosti novinárky o tom, že je tam ubytovaný pod vlastným menom.

FB / Judita Laššáková

Dar ukáže daňové priznanie

Laššáková tiež upozorňuje, že ľudia nemajú šíriť legendy o tom, že tieto dve dámy ani neboli zapísané v knihe hostí.

„Keby neboli zapísané v Knihe hostí, tak za to netreba platiť. No len to by tieto transparentné dámy neurobili,“myslí si Laššáková. Pripúšťa však, že to mohol byť dar a to obe uvedú v daňovom priznaní, ako „prilepšenie k platu“.

Na čo čaká mainstream

V súvislosti s „ohlušujúcim tichom“ právnička pripomína situáciu s videom, týkajúcim sa exprezidenta Kisku a podnikateľa Šuligu. Tam sa čakalo na vyhlásenie Andreja Kisku a podľa toho sa k tomu postavili aj mainstreamové médiá, tu sa čaká na vyjadrenie sudkyne Záleskej, ktoré bude pre mainstream akýmsi vodítkom, ako celú situáciu poňať. Laššáková však verí vo férovosť Kernovej, Daniša, či Dolinského, ktorí by sa témy mohli dotknúť.

„A určite nie preto, že by nejakým spôsobom mohli závidieť pani Tódovej, že existuje dôvodné podozrenie, že mohla mať niektoré informácie skôr, ako obvinení, alebo skôr, ako všetci jej kolegovia,“poznamenáva Laššáková.

Obrana útokom, aké jednoduché!
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar bol tentoraz na sociálnej sieti mimoriadne stručný. Takže "sprosté ovečky", čo vy na to? A niečo z diskusie pod... Čítať ďalej
08 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Predsa neostali ticho

„..a ešte si nahovárate, že nie ste sprosté ovečky,” konštatoval zrejme na obranu Moniky Tódovej jej redakčný kolega, Vladimír Šnídl.

Zdroj: FB Tibor Gašpar | A je po probléme?

Obrana útokom, aké jednoduché!
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar bol tentoraz na sociálnej sieti mimoriadne stručný. Takže "sprosté ovečky", čo vy na to? A niečo z diskusie pod... Čítať ďalej
08 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Prečo Tatragate

Aféra Watergate sa nazýva škandál, ktorý vypukol v Spojených štátoch potom, čo do sídla Demokratickej strany v komplexe Watergate vo Washingtone D.C. v roku 1972 násilne vnikli pracovníci aparátu republikánskeho prezidenta Richarda Nixona, ktorí boli poverení úlohou umiestniť do budovy zariadenie určené pre odpočúvanie. Aby zakryli svoje pravé určenie, maskovali sa ako obyčajní lupiči. Pracovne sa tejto operatívnej skupine hovorilo inštalatéri. Aféra Watergate eskalovala potom, čo sa ukázalo, že Nixonova administratíva aktívne bránila vyšetrovaniu celej záležitosti, že Nixon o akcii vedel, a že okrem iného klamal o prípade pred Kongresom, čo nakoniec viedlo k prezidentovej vynútenej rezignácii," píše o škandále, ktorého názov si Daňo požičal, intenetová encyklopédia.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik