Uhrík verzus Šeliga: DEMOKRAT SA ZAMOTAL (VIDEO)
07 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Lipšic, Tódová a partia okolo nich sú oveľa väčšou hrozbou pre spravodlivosť na Slovensku ako generálny prokurátor Žilinka, ktorého chcú "demokrati" zrušiť. Tvrdí to europoslanec a líder strany Republika Milan Uhrík.

Dnešná relácia TV Ta3 Téma mala podtitul Manipulovanie s nahrávkami. Juraj Šeliga už v úvode relácie použil manipulatívny argument. Kvôli pár chybám v prepise nahrávok označil všetky nahrávky za zmanipulované. No ide len o zlomok toho, čo sa vo vyšetrovacom spise nachádza. Témou relácie bola prokuratúra.

Milan Uhrík začal omylom, do ktorého boli vďaka Šeligovi uvedení všetci. Žilinka sa totiž medzitým vyjadril, že to nebol on, kto na Šeligu podal trestné oznámenie. Avšak Uhrík správne odhalil, že “Demokrati sa chytajú slamky a otvárajú témy, ktoré nikoho nezaujímajú.”

Šeliga sa, rovnako ako v tlačovke, postavil do role obete – je politikom, ktorému sa snažia zapchať ústa. “Okolo Žilinku vznikla bublina: Nekritizujte ma!” povedal okrem iného Šeliga. Žilinka pritom reaguje na politikov len vtedy, ak povedia nejaký právny nezmysel.

Uhrík zas zareagoval veľmi pokojne ale presne: Šeligovi vadí to, že na rozdiel od Lipšica nemieni plniť politickú objednávku. Upozornil aj na rozdiel vo vnímaní oboch prokurátorov verejnosťou. Kým Šeliga viac krát povedal, že Žilinkovo počínanie verejnosť znepokojuje, Uhrík poukázal na dôveru oboch zistenú v prieskumoch. 

ZÚFALSTVO DEMOKRATOV POKRAČUJE! Šeliga predvolaný na políciu, Žilinka reaguje (VIDEO)
§ 363 Kaliňákovi? Žilinka a jeho námestníci každý deň potvrdzujú potrebu reformy generálnej prokuratúry, myslí si demokrat Juraj Šeliga. Jeho strana zvolala tlačovku a tá len dokázala zúfalstvo Demokratov. Žilinka nemohol nereagovať. Vraj... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Padli obvyklé pseudoargumenty o ruskej propagande, po krátkej slovnej prestrelke výnimočne málo zaujatý moderátor oboch vrátil k téme. Uhrík poukázal na to, že špeciálna prokuratúra je zneužívaná na prenasledovanie nepohodlných ľudí, keďže pod paragraf extrémizmus sa vie schovať takmer všetko.

Keď Uhrík vytiahol Daňovu bombu, ktorá v posledných hodinách valcuje internet, Šeliga sa zamotal a jeho argumenty voči Uhríkovým vyzneli vyslovene umelo. Snažil sa to vyvážiť tragickým výrazom tváre a zlovestne stiahnutým obočím. K jeho slovám o “sovietskom modeli prokuratúry” sa už vyjadril Žilinka.

Uhrík sa o úmysloch Republiky na záver vyjadril veľmi jasne a veľmi stručne: “Špeciálnu prokuratúru zrušiť a zlúčiť s generálnou!”

"Špeciálne vyšetrovania, špeciálna prokuratúra, špeciálne súdy, špeciálni novinári... Naháňajúci "extrémistov" a opozičných politikov. Takto právny štát rozhodne nevyzerá!," skonštatoval Uhrík.

Viac vo videu:

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

TOTO JE BOMBA! Zatrasie to celým Slovenskom (VIDEO)
Lipšicova opička Mončiči a sudkyňa Špecializovaného trestného súdu spolu na dovolenke! A je to vonku, šíri sa to celým internetom, toto nezastavia... Už ste videli, s čím prišiel novinár Martin Daňo? Sudkyňa Pamela Záleská a novinárka Denníka N... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik