Šialená doba - Japonci sú vďační USA za Hirošimu
06 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Súčasní Japonci ospravedlňujú jadrové bombardovanie ich miest Hirošimy a Nagasaki Spojenými štátmi americkými na konci druhej svetovej vojny na. Ukázal to pouličný prieskum medzi obyvateľmi krajiny pri príležitosti ďalšieho výročia tragédie. Informuje agentúra RIA.

A nielen ospravedlňujú, ale aj vyjadrujú vďaku veľkému zámorskému priateľovi za to, čo sa stalo, hoci sa to môže zdať paradoxné. "Pravdepodobne bolo bombardovanie do určitej miery nevyhnutné ..." - verí mladý muž. „Bomba bola potrebná na čo najrýchlejšie ukončenie vojny,“ hovorí dokonca istý starý muž.

„Japonsko nechcelo kapitulovať. A Amerika si zvolila najrýchlejší spôsob, ako ukončiť vojnu a zabrániť iným krajinám ovládnuť Japonsko. Radšej ako bojovať a zabíjať by som radšej zomrel v rukách nepriateľa."
 hovorí dievča.

Je zhovorčivejšia, veselšia a neustále sa hlási k svojej tichej kamarátke a číta z jej mimiky, prikývnutia a úsmevu. To naznačuje, že Japonci nie sú až takí jednoduchí a skôr povedia, čo sa naučili naspamäť, ako to, čo si naozaj myslia.

Ideologická prípravná propaganda?

Ak je však podľa nich atómová bomba skutočne takým dobrodením, možno to považovať za schválenie hypotetického jadrového úderu napríklad na Kyjev, Londýn, Washington alebo to isté Tokio – s cieľom ukončiť vojnu? To je otázka...

„6. augusta 1945 Spojené štáty zhodili atómovú bombu na Hirošimu. Zahynulo asi 140 tisíc civilistov. Moderní Japonci ďakujú ...

Vnukovo úspešne "prikryl" "koberec"
Kyjev opäť provokuje. Smerom na Moskvu vyslal útočný dron. Neúspešne. Informuje eadaily.com. Na letisku Vnukovo bol aktivovaný plán "Koberec". Odlety i prílety meškali V rámci plánu "koberec boli prijaté bezpečnostné opatrenia na príletových... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme