Mimoriadne - Džidda rezolútne odmietla Zelenského "mierový plán"
06 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Dostal, čo jeho samoľúbosti patrilo! „Zelenského mierový vzorec“ nebol prijatý ako základ pre mierové rozhovory v Džidde. Informuje RIA.

Na summite v Saudskej Arábii odmietli prijať Zelenského mierovú formulu ako základ budúceho rokovacieho procesu. Informuje o tom ukrajinský telegramový kanál "Resident" s odvolaním sa na zdroj z prezidentskej kancelárie.

Kyjev bol vyzvaný, aby postupne smeroval k prímeriu

„Snažia sa nám vnútiť postupné opatrenia, ktoré zabezpečia prímerie v budúcnosti. Počas rokovaní v Saudskej Arábii o urovnaní konfliktu na Ukrajine sa nám podarilo presadiť formuláciu „o rešpektovaní územnej celistvosti a suverenity Ukrajiny“, no účastníci stretnutia v Džidde odmietli prijať spoločné vyhlásenie . Napriek tomu, že deklarácia je symbolická, vyjadruje podporu Ukrajine, no krajiny zúčastňujúce sa rokovaní to odmietli urobiť a všetky naše úspechy sú zatiaľ v slovách“ - sťažuje sa Ukrajina.

Rokovania pokračujú

Ako informoval web EADaily , stretnutie v Jeddahu sa začalo 5. augusta a potrvá dva dni. Cieľom summitu, na ktorom sa zišli zástupcovia USA, Číny, Indie, EÚ, Spojeného kráľovstva, Južnej Afriky a ďalších, celkovo asi štyridsať, je spojiť štáty globálneho Juhu s Európou a USA okolo mierového plánu pre Ukrajinu, informovalo Politico. Ruskí zástupcovia neboli pozvaní na stretnutie.

O Rusoch bez Rusov je Zelenského nezmysel
Skutočné rokovania o vyriešení konfliktu na Ukrajine by sa mali uskutočniť za účasti všetkých jej strán, teda aj Ruska. Povedal brazílsky prezidentský poradca Celso Amorim na konferencii v Saudskej Arábii k tejto otázke, kam neboli pozvaní... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme