Džidda - "konflikt na Ukrajine nemá byť Európskou vojnou"
06 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Tým je asi povedané všetko. Takmer päťdesiatka najvplyvnejších krajín svet, vrátane Ukrajiny, sa zhodla na tom, že "toto nie je Európska vojna, je to dvojstranný konflikt dvoch štátov". Neinformuje o tom nikto iný, ako The Wall Street Journal. Cituje ho web eadaily.com.

Snahy o vybudovanie medzinárodného konsenzu okolo trvalého a spravodlivého mierového urovnania konfliktu na Ukrajine sa zintenzívnili po diskusiách v Saudskej Arábii, na ktorých sa stretli vysokí predstavitelia zo 42 krajín vrátane USA, Číny, Indie a Ukrajiny, uvádzajú noviny.

Predstavitelia Kyjeva prekvapivo „nevyvíjali tlak na ostatné krajiny, aby prijali ukrajinský ‚mierový plán‘, zatiaľ čo členovia iných delegácií prekvapivo netrvali na tom, aby ho Ukrajina opustila,“ píšu noviny s odvolaním sa na vysokého predstaviteľa EÚ. Potvrdili to dvaja diplomati, ktorí nechceli byť uvádzaní v tlači.

Nie je to Európska vojna, ako tvrdia eurohujeri

Počas konzultácií strany údajne dosiahli konsenzus, že konflikt na Ukrajine „nie je európskou vojnou“, ale ovplyvňuje „globálnu situáciu v oblasti potravinovej, energetickej a ekonomickej stability,“ uvádza WSJ s odvolaním sa na diplomata z jednej z rozvojových krajín.. Na jeho vyriešenie je podľa neho potrebné „zapojiť všetky dotknuté alebo zapojené do konfliktu strany“.

Čo bolo Zelenskému vysvetlené?

„Kto by o tom pochyboval. Klaunovi bolo vysvetlené, že jeho názor „vo všeobecnosti“ nikoho nezaujíma!  Odmietli prijať Zelenského „mierový vzorec“ ako základ v budúcom procese rokovaní. Informoval o tom ukrajinský telegramový kanál "Resident" s odvolaním sa na zdroj z prezidentskej kancelárie. Kyjev bol dôrazne vyzvaný, aby postupne smeroval k prímeriu.

Panika na Ukrajine
Zelenského vysokopostavený generál sa preriekol: "Rusi sa dostanú do Kyjeva za 12 hodín!" Panika na Ukrajine, generál Sergej Krivonos totiž ohlásil najhorší možný scenár! Informuje srbský web informer.rs. Ukrajinské úrady podceňujú silu ruskej... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme