Srbsko pustoší zažívací vírus
06 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Srbsko napáda nová infekcia! Ľudia takmer nestoja na nohách, v texte sa dozviete o príznakoch. uzdrojom je srbský web informer.rs. 

Srbsko pustoší žalúdočný vírus a čakárne zdravotných stredísk sú plné detí aj starších ľudí, ktorí ledva stoja na nohách! Lekári hovoria o nevoľnosti, bolestiach žalúdka , potom hnačke a následne zvýšenej teplote, kolapse celého organizmu a ťažkej dehydratácii. Liečba sa podľa nich absolvuje doma, no ak sa klinický obraz zhorší, je treba vyhľadať odbornú pomoc, pretože následky môžu byť vážne.

Maximálny dôraz na hygienu rúk!

Lekárka Milena Turubatović zo zdravotného strediska „Savski venac“ hovorí, že táto infekcia sa prenáša špinavými rukami, jedlom alebo infikovanými povrchmi.

- Liečbu by sme mali začať sami, ak sú príznaky mierne. V prvom rade sa odporúča odpočinok, ak sa objaví, znížte teplotu. Okrem toho najdôležitejšia a zmenená strava - čaje bez cukru, dvopek, strúhanka a ryžová voda. Ak sú príznaky silnejšie v zmysle intenzívnejšieho vracania, viac ako päťkrát denne, hnačky viac ako 10-krát denne, silnej bolesti brucha, ktorá neprestáva, potom by ste mali kontaktovať svojho lekára, najmä ak príznaky trvajú dlhšie ako tri dni - radia lekári.

Lavrov - Západ ignoruje neonacistickú hrozbu z Kyjeva
"Téma neonacistickej hrozby z Ukrajiny sa pri šírení mierových iniciatív ignoruje", povedal podľa International Affairs 4. augusta ruský minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov. „Potreba zastaviť tieto neonacistické hrozby je... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme