Hlas ľudu: Pellegrini sa voči Smeru zachoval ako chrapúň
04 | 08 | 2023 I Mária Škultétyová

Politika je špinavá vec. Ale zdá sa, že dobrá dojná krava. Priťahuje ako magnet. Ale sú aj takí, ktorým to raz v politike stačilo. Ako Romana Tabák. Hoci je dosť možné, že nikto ju na kandidátku nechcel.

A potom sa nájdu chameleóni, čo menia farbu a názor. Pendlujú zo strany do strany, lebo v starej sa im odrazu nepáči. Niektorí z núdze vstúpia do koalície. Ostali bez ľudí a bez percent – hľadajú záchranu. Výnimkou v našej politike nie sú ani starí veteráni, ktorí si veria. Myslia, že Slovensko na nich stojí.

Skrátka a dobre, pred voľbami je to v politike pestré. Ešte vlk kántri ovce na pasienku a politici už kožu delia. Taká je slovenská politika.

Pestré to bolo aj u Igora. Vládna elita pred voľbami od neho ušla a verní ostali. DEMOKRATI sa už videli ako víťaz volieb. Miesto neslaného a nemastného Eda vycapili na líderské miesto neslanú a nemastnú Letanovskú.

Aby sme boli presní, musíme povedať aj to, že Edo začínal kampaňovať ako dočasný premiér, čo mu prinieslo päť percent. Teraz majú okolo dvoch, ale veria si. Lebo viera, nádej, láska.

Ale prejdime k podstate. Poďme k Petrovi Pellegrinimu. K politikovi, ktorý o sebe hovorí, že robí slušnú politiku.

Nedávno som si na jednej stránke prečítala vyjadrenie politológa Štefančíka:

A napokon, aj Peter Pellegrini sa začal emancipovať skôr, ale on čisto pragmaticky počkal do volieb, nechal sa zvoliť za Smer a následne založil vlastný subjekt, čo bolo voči Smeru chrapúnske.“

Ja len pripomeniem, že ako volebný líder Smeru priniesol Ficovi smolu a Smer išiel do opozície.

Fico jeho odchod pociťoval ako zradu a vzťahy medzi nimi sa poriadne pokazili. Keby sa tak nestalo, mohli sa naplniť jeho slová, že v budúcich voľbách by dostali toľko hlasov, žeby mohli vládnuť aj sami.

Taká bola Ficova vízia. Terajšie prieskumy ho favorizujú na víťaza. Národ verí, že on je tým silným lídrom, ktorý dokáže vyviesť Slovensko z marazmu. Pellegrini upadá. Odborníci hovoria, že nemá čo ponúknuť. Že len opakuje to, čo Smer týždeň rieši.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Kaliňák: Už mám po krk POKRYTECKÝCH PÓZ západných lídrov, keď ide o vojnu na Ukrajine (VIDEO)
Hovoríme to jasne a nahlas: Zbrojením Ukrajincov ich posielame na smrť a toto my principiálne odmietame robiť ako politici, ale hlavne ako ľudia. Naša úloha nie je súdiť historické spory na Ukrajine, ale starať sa o Slovensko, lebo to dnes krváca a... Čítať ďalej
03 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme