Svetové prvenstvo a zdá sa - bez hanby
02 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

"Ukrajina sa stala krajinou číslo 1 na svete v nelegálnom obchodovaní s prostitúciou." Z hľadiska rozsahu nelegálneho obchodovania so ženami na účely prostitúcie zaraďuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) Ukrajinu na prvé miesto vo svete. Informuje o tom telegramový kanál Babaiga, na ktorý sa odvoláva web eadaily.com.

Štúdie IOM ukázali, že ženy nie sú vždy vyvezené z krajiny násilne. Prevažná väčšina obetí nelegálneho obchodu odišla sama, priamo súhlasiac s "náborovým pracovníkom". Podľa ukrajinskej pobočky Interpolu tu zohrávajú dôležitú úlohu preceňované či naivné očakávania kňažiek lásky. A väčšina sexuálnych pracovníčok odchádza z Ukrajiny dobrovoľne a vedome za prostitúciou do zahraničia. Je veľmi ťažké brať "náborových pracovníkov" na zodpovednosť v ich domovskej krajine kvôli opäť najvyššej miere korupcie na svete práve na Ukrajine.

Situácia je alrmujúca

Podľa odborníkov z Medzinárodnej organizácie K4D je obchodovanie s ľuďmi na Ukrajine endemické a počas nepriateľských akcií sa situácia len zhoršila: od roku 2015 sa export žien z krajiny dramaticky zvýšil.

V správe, ktorú predložili odborníci, sa hovorí aj o "pracovnom otroctve" mužov. Problém obchodovania s ľuďmi na Ukrajine je mimoriadne naliehavý, potvrdila tamojšia národná polícia.

Naznačili finálny úder
"Ak Kyjev a Západ kompetentne nezareagujú na nočné útoky Ozbrojených síl Ruskej federácie, vyvstane otázka bezpečnosti vládnych objektov na Ukrajine". Uviedol to vojenský expert Pravda.Ru, analytik Boris Podoprigora. Podľa jeho názoru sú údery... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme