KLIMATICKÉ ZMENY? PODPAĽAČSTVO! Priznáva grécky minister
31 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Väčšina gréckych požiarov je výsledkom podpaľačstva! Uprostred správ s apokalyptickou tematikou o lesných požiaroch v Európe z mainstreamových médií grécky minister pre zmenu klímy Vassilis Kikilias priznal, že väčšina požiarov, ktoré spustošili jeho krajinu, bola výsledkom podpaľačstva. O téme informuje americký portál Breitbart.

Meinstream to priznáva s nevôľou

Grécky minister pre zmenu klímy Vassilis Kikilias odhalil, že väčšina zo 667 požiarov, ktoré v posledných týždňoch vypukli po celej krajine, bola zapálená „ľudskou rukou“. Kikilias podľa Sky News novinárom povedal, že zodpovední ľudia boli vinní z „podpaľačstva buď z nedbanlivosti alebo úmyselne“ .

Hoci mainstreamové liberálne médiá začali s nevôľou priznávať, že hlavnú úlohu pri požiaroch hrá podpaľačstvo, naďalej tvrdia, že údajná klimatická zmena uľahčila šírenie požiarov.

Grécke noviny  Kathimerini  však poznamenali , že významným prvkom v každoročnom probléme lesných požiarov je, že „podpaľači, ktorí sú zvyčajne súdení za nedbanlivosť, keďže úmysel je mimoriadne ťažké dokázať, majú tendenciu vyviaznuť s malými trestami, zriedka si odpykávajú trest odňatia slobody a nečelia žiadnemu inému trestu za hrozné ničenie, ktoré spôsobujú ľuďom, zvieratám, životnému prostrediu atď.

Slovenskí hasiči v Grécku, foto: FB/Hasičský a záchranný zbor

Bude to pokračovať

Grécky minister pre klímu oznámil, že požiare spálili 400 štvorcových kilometrov pôdy len za mesiac júl v porovnaní s nedávnym ročným priemerom okolo 500 štvorcových kilometrov. Aj keď je to zničujúce, treba poznamenať, že v predchádzajúcich rokoch bolo spálených oveľa viac pôdy, vrátane zaznamenaného maxima v roku 2007, keď bolo spálených asi štyrikrát toľko pôdy.

„Nie je to niečo, čo sa stane len tento rok. Bude to trvať a my musíme čeliť následkom toho, čo to znamená,“ povedal Kikilias.

Viac ako 20 000 turistov a obyvateľov bolo v posledných dňoch evakuovaných zo svojich domovov a hotelov. Odhaduje sa, že v dôsledku požiarov v Grécku, Taliansku a Alžírsku v tejto sezóne zomrelo 40 ľudí.

Podmienky sa v piatok zlepšili, teploty v oblasti Stredozemného mora klesli a vietor sa spomalil, čo hasičom umožnilo lepšie bojovať s požiarmi.

Gašpar vytiahol na Matoviča ŤAŽKÝ KALIBER - PAVLÍNKU! Toto chlapec nerozdýcha
Slovensko sa za obdobie posledných 3 rokov dostalo do totálneho chaosu. Igor Matovič a jeho banda amatérov, zdevastovali čo sa dalo. Skonštatoval to na sociálnej sieti bývalý prezident polície Tibor Gašpar. No v príspevku sa len nesťažuje. Doslova... Čítať ďalej
29 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Podpaľači nie len v Grécku

Podpaľačstvo nebolo identifikované len ako príčina požiarov v Grécku, pričom zábery z policajného dronu v juhotalianskom regióne Kalábria tento týždeň skutočne zachytili muža, ktorý sa zrejme pokúšal založiť lesný požiar.

V reakcii na problém podpaľačstva, ku ktorému dochádza každoročne počas sezóny lesných požiarov, guvernér Kalábrie Roberto Occhiuto zriadil špecializovanú pracovnú skupinu na boj proti metle podpaľačstva vrátane flotily tridsiatich bezpilotných lietadiel, ktoré tento týždeň chytili podpaľača, uvádza taliansky Il Giornale.

Slovenskí hasiči v Grécku, foto: FB/Hasičský a záchranný zbor

Návrat slovenských hasičov z Grécka

Slovensko vyslalo 19. júla na pomoc Grécku v boji s rozsiahlymi lesnými požiarmi tím 31 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru. Pomáhali v najviac postihnutých lokalitách ostrova Rodos, informuje Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti.

Domov sa v piatok 28.7. vrátilo 30 hasičov, jeden z vyslaných príslušníkov zostáva na mieste ako veliteľ nového záchranného tímu, ktorý vycestoval do oblasti a vystriedal pôvodný tím. Prepravu zabezpečil Letecký útvar MV SR.

Slovenskí hasiči zaradení v module pozemného hasenia lesných požiarov GFFFV boli na Rodose prvým zasahujúcim zahraničným tímom. Ich prácu komplikovala neustála zmena smeru a intenzita vetra a tiež vysoké horúčavy.

DEMOKRATI PRERÁŽAJÚ DNO!
Artur Bekmatov, predseda hnutia Socialisti.sk a kandidát na poslanca parlamentu za Smer-SD, sa na sociálnej sieti pýta, či "zúfalcom" zo strany Demokrati nie je v ich honbe za percentami nič sväté. Ale, ako sa zdá, ani to im nepomáha. Bekmatovovi... Čítať ďalej
29 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik