Čaputovej prázdnota
24 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Bývalý novinár a publicista Karol Lovaš o prezidentke Čaputovej tvrdí, že ukazuje svoju naivitu, amaterizmus, až nekompetentnosť. „A politickú prázdnotu,“ dodáva. Upozorňuje na to napokon už minimálne pol roka.

Na to, že prezidentka nesmie byť influencerka upozornil Lovaš už pri českých prezidentských voľbách. Lovaš preto tvrdí, že potrebujeme politicky skúseného prezidenta, ktorého činy nebudú presným opakom slov. Lovaš pritom prosí o dôstojnosť pre prezidentku, ktorá bude v úrade ešte takmer rok. Tu Lovaš cituje jednu z mainstreamových novinárok, ktorá je voči prezidentke vždy maximálne zhovievavá, no zrejme ani ju už nebavia Čaputovej nič nehovoriace vyhlásenia. Prekvapuje uznaním voči jednému z predchodcov, ktorý mal s novinármi vždy trpezlivosť.

Ako treťotriedna influencerka

"Prezidentka Zuzana Čaputová v Prahe, bezprostredne po vyhlásení víťazstva Petra Pavla, je obrázkom nehodným hlavy štátu. Nemá obdobu v žiadnej z krajín sveta. Prezident suverénneho štátu by sa nemal nikdy správať ako treťotriedny influencer. Patrilo sa počkať na oficálnu návštevu zvoleného českého prezidenta,"  napísal ešte v januári publicista Lovaš.

Karol Lovaš: Prezident predsa nie je influencer
Prezidentka Zuzana Čaputová v Prahe, bezprostredne po vyhlásení víťazstva Petra Pavla, je obrázkom nehodným hlavy štátu. Nemá obdobu v žiadnej z krajín sveta. Prezident suverénneho štátu by sa nemal nikdy správať ako treťotriedny influencer.... Čítať ďalej
30 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Rozkladá Slovenskú republiku

„Prezidentský mandát Andreja Kisku a Zuzany Čaputovej jasne dokazujú, že prezident bez politických skúseností je hazard, ktorý by sme si nemali viac dovoliť. V prípade oboch nenájdeme jediné slovo, výrok, gesto, čin, ktoré by po nich zostalo ako niečo stále a reprodukovateľné. Nech je to pre nás výstrahou,“ upozorňuje na sociálnej sieti Lovaš pritom Čaputovej vyčíta, že jej činy sú doslova kontraproduktívne.

Zuzana Čaputová a Petr Pavel, AP

„Chcela byť jednotiacim prvkom spoločnosti. Je nositeľkou rozdelenia. Chaosu. A nenávisti,“ objasňuje publicista, ktorý si všíma slová jednej z predstaviteliek najtvrdšieho mainstreamu, Zuzany Kovačič Hanzelovej.

Lovaš prosí

Mali by sme nechať Zuzanu Čaputovú odísť dôstojne. Rovnaký principiálny prístup, ako k trebárs Schusterovi, či Gašparovičovi nazýva „prezidentským striptízom“, ktorý by podľa neho uniesol len málokto.  Gašparovičove „spojené nádory“, či „Libanonská zmluva“ bavia niektorých ľudí dodnes. Čaputovej Vojany ... nuž zabudnime.

„Zuzana Čaputová podstupuje politickú samovraždu pri ktorej nepotrebuje asistenciu. Iba súcit. A zaobchádzanie s úctou, ktorú predpokladá stretnutie človeka s človekom,“ dodáva Lovaš.

Čo prekáža ZKH

„Prezidentka Zuzana Čaputová si tak trocha zvykla na dve veci – že má akúsi imunitu a nikto ju nebude kritizovať a aj na to, že nemusí odpovedať na otázky. Zvyčajne sa jej darilo mať vyhlásenia, v ktorých odpovedala na väčšinu otázok. V poslednom období má však zodpovednosť vyššiu – vymenovala úradnícku vládu, čím de facto prebrala veľkú zodpovednosť na seba,“ pripomína reportérka SME, ktorej sa zdá až hanebné nechať „vyhniť“ taký spor, akým bol ten medzi Šimkom a Hamranom a potom s občanom poriadne nekomunikovať. Bola to jej povinnosť, keďže Šimko bol jej ministrom a nič nehovoriace vysvetlenia nestačia.

„Osobitne nie v situácii, kde sa ďalší deň po prezidentke postaví pred médiá policajný prezident, hodinu a pol trpezlivo odpovedá na otázky a povie niekoľko závažných informácií o tom, že minister Šimko chcel prezidenta Hamrana zavolať na koberček v prítomnosti iného ministra a riešiť s ním živý prípad v jeho rezorte,“ cituje Lovaš Kovačič Hanzelovú.

Trápny alibizmus hlavy štátu
Prezidentka SR Zuzana Čaputová označila podľa TA SR políciu za dôležitú inštitúciu a najmä v čase pred blížiacimi sa voľbami nevidí žiaden dobrý dôvod na ohrozenie jej fungovania personálnou nestabilitou. Aj preto sa podľa vlastných slov rozhodla... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Ivan Brožík/ TA SR

No to vyvrátenie konšpirácií sa jej naozaj „podarilo“

Lovaš píše, že Čaputová to so svojimi „aj som hovorila, aj som nič nepovedala“ pokračuje v šľapajach Andreja Kisku, u ktorého šlo skôr o komunikačnú opatrnosť. Lenže Čaputová deklaruje, ako chce bojovať proti konšpiráciám a vyvracať ich, no práve to sa jej podarilo – dala do rúk zbrane dezinformátorom a opozícii tak, že policajný prezident z toho vyšiel ako víťaz.

Má si čo uvedomovať

„My, ktorí túto prácu robíme už dlhšie, si spomíname, že Ivan Gašparovič, nech bol akýkoľvek prezident, na otázky vždy odpovedal. Ak nemal tlačovky, dalo sa ho bežne odchytiť na oficiálnych akciách. Neraz sme ho takto mnohí naháňali s otázkami na vymenovanie Jozefa Čentéša, prípadne inými. A hoci mandát Zuzany Čaputovej sa chýli ku koncu, neznamená to, že nemusí odpovedať na relevantné a podstatné otázky. Prezidentka Čaputová imunitu na nepríjemné otázky nemá a bolo by dobré, keby si to uvedomila,“ cituje novinárku Lovaš.

Youtube | Zuzana Kovačič Hanzelová v rozhovore s prezidentkou Zuzanou Čaputovou

O pravde sa nediskutuje, alebo špirála mlčania 

Ešte v apríli na stúpajúcu špirálu mlčania upozorňoval aj novinár Roman Martiška. Ten o nebezpečnej absencii diskusie hovoril aj v súvislosti s blížiacimi sa parlamentnými voľbami. Špirála mlčania je podľa neho spoločenská situácia, kedy sa väčšina ľudí radšej nevyjadrí, hoci má celkom iný názor, ako je ten pretláčaný a na Slovensku ju vidí veľmi výraznú. Pritom práve výrok pani novinárky "O pravde sa nediskutuje" vol jedným zo "štartérov" tohto javu u nás.

Novinár Martiška: Špirála mlčania môže vyústiť do občianskej vojny
Hoci mainstream si osvojil názor, že „o pravde sa nediskutuje“, novinár Roman Martiška hovorí o špirále mlčania, ktorú aj tento výrok rozbehol a novinár na jej konci nevidí nič pozitívne. Martiškov článok vám prinášame bez redakčných zásahov tak,... Čítať ďalej
21 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Súvislosť s jesennými voľbami

"Udalosti posledných týždňov na Slovensku ukazujú, že nasledujúce jesenné voľby majú už teraz vytvorené podhubie na ich zmanipulovanie už pred voľbami. Prieskumy verejnej mienky ukazujú pre väčšinu nepochopiteľné čísla - nikto nepozná voliča PS, ale zároveň ešte stále málo ľudí povie, že ide voliť Smer-SSD, resp. Republiku a pre mnohých je hanbou povedať, že uvažujú o Hlase-SD, ktorý médiá tzv. hlavného prúdu zobrali na milosť," píše Martiška.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme