Pavel Ľupták: Nebudem v strane, ktorá namiesto mieru volí vojnu! (VIDEO)
10 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Hovorí sa, že „Dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš,“ čo neplatí pre Pavla Ľuptáka. Kedysi dávno bol aktívny aj v SNS, do ktorej sa, cez jej kandidátku, ako kandidát Národnej koalície vracia. Rátal preto s rôznymi reakciami od ľudí a tie aj prišli. Ľupták vysvetľuje, prečo na kandidátku vôbec šiel a aké sú jeho priority v prípade, že bude zvolený.

Pavel Ľupták bol v politike už tesne po revolúcii. Vysvetľuje, prečo volil návrat do politiky a byť poslancom v dnešných časoch rozhodne nie je výhra. Jeho hlavným cieľom je mier, pretože súčasná politická reprezentácia nás ženie do vojnového konfliktu. Hoci ho na svoje kandidátky lákalo niekoľko strán, SNS zvolil, lebo jeho kontakty so stranou sú stále živé a pozná mnohých predstaviteľov. Ak nebude zvolený, nepovažuje to za svoju prehru a je si vedomý, že ak zvolený bude, prinesie mu to množstvo povinností. Slovenská národná strana a jej kandidát Adam Lučanský vyvinuli aplikáciu na paralelné sčítanie hlasov z volebných okrskov.

Nie je politický nováčik

„Ja už som si svoje chvíľky slávy v politickom živote odžil, bol som v dvoch politických stranách – začal som v KDH po revolúcii, potom neskôr som s krátkou zastávkou v tom národnom krídle KDH, tzv. SKDH a z tej krátkej, dvojročnej prestupnej stanice ma ten pomyselný vláčik zaviedol do SNS,“ vysvetľuje Ľupták svoju dávnejšiu politickú minulosť.

Sú všade! Majme sa na pozore!
"Igor Matovič sa pokúša o politické harakiri zostavením trojkoalície, Richard Sulík mení hru, ktorú zas nemení „normálny” Boris Kollár. Hlas stavia na istotu a Smer naďalej straší. Progresívne Slovensko napriek tomu, že má nábeh na prvé miesto,... Čítať ďalej
09 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Nie je to o pokúšaní Šťasteny

Ľupták si uvedomuje, že kandidáti Národnej koalície sú na kandidátke umiestnení na posledných miestach. Ak teda bude niekto z nich zvolený, bude to čisto len o výsledkoch práce, nie o pozícií na listine.

„Nevidím svoje šťastie v tom, že budem poslancom Národnej rady. Tá deštrukcia politickej scény a devalvácia hodnôt došla tak ďaleko, že dnes je slovo poslanec už pomaly nadávka. Kedysi bola snaha, aby tam bola elita národa – historici a podobní. Dnes je tam zvláštna skupina ľudí, ktorí dovedú Slovensko k strašným koncom,“ myslí si Ľupták. Súčasným poslancom a vládnym činiteľom vyčíta, že nás zatiahli do vojny, ktorá beží v susednom štáte.

Spoluprácu mu núkalo 5 strán

Hlavným motívom, prečo prijal ponuku kandidovať do parlamentných volieb je nesúhlas s tým, že nás v parlamente majú zastupovať strany, ktoré namiesto mieru volia vojnu.

„Hovorím to natvrdo, lebo je to tak. Nebudeme sa tešiť, keď to príde, lebo zle nám bude všetkým,“ objasňuje Ľupták s tým, že už zhruba rok ho presviedčalo päť politických subjektov. Všetkým však radil spájanie sa, lebo len v tom vidí úspešný postup proti sile, ktorá je tu aktuálne.  

Kramplová z SNS zverejnila odkaz pre Zelenského
Dagmar Kramplová, podpredsedníčka SNS sa prihovára Vladimírovi Zelenskému, ktorý v uplynulých dňoch s veľkou pompou absolvoval návštevu aj na Slovensku. „Väčšina Slovenska ťa tu nevíta, netlieska a nechce,“ odkazuje ukrajinskému prezidentovi... Čítať ďalej
09 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Mnohých z SNS pozná osobne

Nakoniec sa Ľupták rozhodol pre SNS, pretože do roku 2001 bol sám jej členom.

„Nebyť SNS, ktorá je na obnovenej politickej scéne od roku 1990, tak by sme nemali samostatný štát. Toto sa SNS nemôže uprieť,“upozorňuje Ľupták a pripomína, že aj preto bijú médiá do SNS – je totiž národná. Dnes sa totiž „nenosí“ nič, čo je národné, za rodinu a vlasť.

Facebook Pavol Ľupták

Nebude zvolený? Nie je to prehra

„Poslanecké miesto nie je môj sen. Som dôchodca, mám dve firmy a robím si čo sám chcem, velím si sám. Ak by som bol zvolený, už o tom mojom čase nemôžem rozhodovať ja, robil by som to, čo musím,“ konštatuje na prvý pohľad arogantne Ľupták, no vzápätí dodáva, že ak sa má robiť poslanecký mandát správne, tak to chce plnenie množstva povinností.

„Ak by som bol zvolený, otváram poslaneckú kanceláriu na východnom, i strednom Slovensku. A to bude chcieť množstvo času. Sú tu stranícke povinnosti, schôdze, semináre. Je to potrebné, pretože sa musíme dať dokopy. A ja sa celou silou svojej osobnosti a plnou razanciou, zasadzovať o mier,“ uzatvára Ľupták.

Kontrola volieb

Andrej Danko nedávno predstavil aplikáciu pre aktuálne volby. Vytvoril ju Adam Lučanský. Je to aplikácia pre ľudí z volebných komisii, ktorí cez ňu budú posielať zápisnice z jednotlivých okrskov a má zamedziť tomu, aby sa „nepohodlné hlasy“ ocitli v koši, prípadne aby boli voľby zmanipulované.

Aplikáciu nájdetu TU:  https://t.me/VolebnyRobo

Predseda SNS o Kollárovi: Je to obyčajný gauner (VIDEO)
Aj jeho neprajníci o ňom takmer s úctou tvrdia, že si úspech, ktorý SNS dosahuje, skutočne odmakal. Andrej Danko sa však drží pri zemi a je mu jasné, kedy sa bude lámať chlieb. Z úmyslu poraziť tých, ktorí tu vládli tri roky však neupúšťa. Danko sa... Čítať ďalej
07 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik