Šialená teória vedcov! Znížte populáciu! Deti zvyšujú uhlíkovú stopu
18 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Ak ste si mysleli, že mať deti je to najprirodzenejšie na svete, mýlili ste sa. Švédski vedci presne vypočítali, o koľko také dieťa zvyšuje uhlíkovú stopu. Na svete je dokonca už niekoľko hnutí, ktoré sa zaoberajú tým, ako cielene znižovať svetovú populáciu. Idú na to cez ekológiu a adopcie.

Britské noviny Daily Mail prišli s naozaj prevratnou myšlienkou – informovali o švédskej štúdii, podľa ktorej najhoršie, čo pre ekológiu môžete urobiť je, priviesť na svet potomstvo. Štúdia totiž hovorí o tom, že dieťa je ekologická záťaž. The Guardian ide v radách ešte ďalej – aby ste drasticky znížili uhlíkovú stopu, najlepšie, čo urobíte je, dať sa sterilizovať.

Stále nerobíme dosť

Hoci mnohí triedime odpad, klasické žiarovky sme doma vymenili za úsporné, do obchodov nosíme ekologické tašky a obaly, niektorým vedcom je to stále málo.

„Vedci uviedli, že privedenie nového života na svet je jednoducho tá najničivejšia vec, ktorú môžete životnému prostrediu urobiť,“informuje Daily Mail a vyratúva, že na základe súčasných emisií by sa uhlíková stopa znížila o 58,6 oxidu uhličitého ročne.

Český politik: Anglosaská hegemónia dostáva trhliny (VIDEO)
Francúzske médiá prišli so zaujímavou správou – prezident Emmanuel Macron požiadal juhoafrického prezidenta Cyrila Ramphosu o pozvanie na samite krajín BRICS, ktorý sa má uskutočniť v auguste. Správu nepotvrdil ani Elyzejský palác, o žiadosti... Čítať ďalej
15 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Toto nám vlády zatajili!

Hoci vám to pripadá ako veta z typického hoaxového statusu, tím vedcov z univerzity v Lunde (Švédsko) po tom, ako analyzovali to, čo môže jednotlivec urobiť v zmiernení produkcie skleníkových plynov je práve nemať deti „má najväčší vplyv zo všetkých možných akcií, ktoré môžete podniknúť.“

„Zistili, že hoci nám bolo povedané, aby sme recyklovali, žiadna vláda v západnom svete neodporúča svojim občanom, aby obmedzili počet svojich potomkov,“ hovorí Daily Mail pričom pripomína, že ak chceme znížiť svoju uhlíkovú stopu, treba jesť menej mäsa, nepoužívať autá a lietadlá.

Treba depopulizovať!

Strašné slovíčko s ešte strašnejším významom – ľudskou rečou povedané znížiť populáciu. Nastupujú tak „antinatalisti“ – filozofické hnutie založené na princípe, že je kruté prinášať do sveta vnímajúce životy, odsúdené na utrpenie a spôsobovanie utrpenia, vysvetľuje The Guardian.

Jedna z antinatalistov pre Guardian vysvetlila, že najlepšou cestou, ako sa vyhnúť „nežiadúcemu“ potomstvu je sterilizácia. Vo Veľkej Británii dokonca silnie Hnutie za dobrovoľné vyhynutie ľudstva. Čo je však desivé, jeho stúpencami sú prevažne ľudia do 50. roku veku.

O voľbu poštou zo zahraničia požiadalo prvé dni približne 4000 voličov
O voľbu poštou zo zahraničia požiadalo v prvých dňoch približne 4000 voličov. Žiadosť je možné podať elektronicky alebo listinne. Na Ministerstvo vnútra (MV) SR musí byť doručená najneskôr 9. augusta. TASR o tom informovala hovorkyňa MV SR Zuzana... Čítať ďalej
15 | 06 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Je ich stále viac

„Môžeme hovoriť o emisiách a klimatických zmenách, ale hovoriť o populácii vyvoláva emocionálnu reakciu,"hovorí Robin Maynard, riaditeľ Population Matters. Počet stúpencov dobrovoľného vyhynutia ľudstva podľa sa neho za sedem rokov zvýšil o 60 percent.

„Stále širší okruh ľudí sa k nám chce pripojiť,“ netají radosť Maynard, podľa ktorého zníženie populácie skutočne ocenia až deti našich detí.

Pocit viny mať ale nemusíte

„Plodenie potomstva je predsa prirodzené. Ak máte dve deti, báďte náhradnými rodičmi ne pridávajte ďalšie. Ale ak ešte nie ste rodič a nedokážete potlačiť svoje rodičovské inštinkty, zvážte adopciu jedného z mnohých sirôt, ktoré na planéte sú a potrebujú domov,“hovorí Münter, jedna z aktivistiek, ktorá sa sama nechala „pre dobro veci“ sterilizovať.

Tehotná myšlienkami

Emma Olif je aktivistka, ktorá žije v karavane a „kočuje“ medzi Britániou a Španielskom. Mať deti je podľa nej z biologického hľadiska jednou z najsebeckejších vecí, ktorú môžete urobiť, pretože v záujme zachovania vlastných génov okrádate o zdroje ostatných.

„Ľudia sú veľmi úzkoprsí v tom, čo znamená byť zmysluplný ako človek. V týchto dňoch máme toľko príležitostí robiť dôležité veci a byť tehotná s viac než len deťmi. Môžeme byť tehotní myšlienkami, snami a revolúciou,“uzatvára pre Guardian Olif.

Politológ: To, čo sedí v Prezidentskom paláci, je na hanbu sveta
"V Národnej rade SR sedí celkom určite až príliš veľa nezrelých poslancov. Ale to, čo sedí v Prezidentskom paláci, je nielen nezrelé, ale aj na hanbu sveta amatérske." Citát Eduard Chmelár Názor Eduarda Chmelára, politológa, s názvom: "ZUZANA... Čítať ďalej
16 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik