Podľa ukrajinského ekonóma je Viktor Orbán ruský špión
04 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Podľa ukrajinského ekonóma je Viktor Orbán ruský špión, ktorý je premiérom iba vo vedľajšom zamestnaní, píše maďarský Index.

Ukrajinský ekonóm Oleksandr Kirs publikoval komentár, v ktorom napísal, že verí, že maďarský premiér robí hanbu "celej európskej rodine" a dráždi takmer každého v medzinárodnej politike Maďarska.

Každý vie, že v NATO, rovnako ako v EÚ, existuje určitá menšinová diktatúra, pretože väčšina je často nútená presvedčiť menšinu, ktorá zahŕňa aj Maďarsko, píše ukrajinský ekonóm Oleksandr Kirsh.

Odborník publikoval názorový článok o maďarskom premiérovi Viktorovi Orbánovi v ukrajinskej sociálno-politickej publikácii Obozrevatel, v ktorom píše o tom, ako sa premiér stal mimoriadne dôležitou postavou európskej politiky.

Ako píše: "ruský špión Viktor Orbán, je maďarským premiérom iba vo vedľajšom zamestnaní", od čoho všetko závisí.

Podľa neho je maďarský premiér "zajatým pešiakom, ktorý sa dostal ku kráľovnej, ale nemôže vyhrať hru", čím priniesol hanbu "celej európskej rodine".

Riešenie by bolo podľa neho super-NATO

"Existuje však na to veľmi jednoduché riešenie. Ak NATO zlyhá, musí byť vytvorené super-NATO. Nie namiesto neho, ale vedľa neho. Bola by to vojenská aliancia, v ktorej by Maďarsko a Turecko neboli, ale Švédsko a Ukrajina by tam boli," uviedol odborník.

Podľa jeho názoru by sa konečne dosiahla úplná jednomyseľnosť a o všetkom by sa mohlo rozhodnúť oveľa rýchlejšie ako predtým, pretože by si to vyžadovalo len jednomyseľnosť medzi Spojenými štátmi, Kanadou, Nemeckom, Veľkou Britániou, Francúzskom a Talianskom. Mohla by tiež prevziať otázky, ktoré Maďarsko vetuje mimo EÚ.

"Zastaraná OSN"

"A každopádne, tento politicko-vojenský blok by mohol robiť rozhodnutia, ktoré zastaraná OSN nemôže urobiť kvôli ruskému vetu. Bola by to skutočne fungujúca organizácia namiesto troch nefunkčných," dodal Kirs.

Ekonóm uzavrel svoj komentár slovami, že toto všetko by mala iniciovať Ukrajina ako krajina, ktorá sa o to najviac zaujíma, ale v skutočnosti to potrebuje celá civilizácia. Verí, že Rusko alebo Viktor Orbán by nemali vládnuť svetu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.