Ide Stoltenbergovi o vyvolanie tretej svetovej?
04 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

"VEĽKOHUBÉ SLOVÁ O VSTUPE UKRAJINY DO NATO" - tak nazvala svoj status na sociálnej sieti Zuzana Plevíková z Mladej sociálnej demokracie.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg sa podľa nej vyjadril po stretnutí ministrov zahraničných vecí Aliancie, že "krajiny súhlasia s tým, aby sa Ukrajina v budúcnosti stala členom NATO a Moskva jej v tom nemôže zabrániť".

Hlúpa "odvážnosť"

"Dávať takéto veľkohubé vyhlásenia a sľuby krajine, na ktorej prebieha vojna, ktorá stále patrí medzi najskorumpovanejšie krajiny a skôr vyzerá, že má problém si vybojovať naspäť územia, i keď nám tu média tlačia niečo iné, sú v skutku hlúpo odvážne. A môžu sa niektorí akokoľvek oháňať sľubom z roku 2008, ktorý sa dal v Bukurešti, kde lídri na samite NATO dali Ukrajine nádej, ze sa stane jej členom. Vtedy bola ale úplne odlišná bezpečnostná situácia vo svete." Píše Zuzana Plevíková.

Kam zmizol zdravý rozum?

Jedno je však niečo povedať s napínaním svalov a jedno je niečo vykonať, pretože sa k tomuto kroku zdráha aj samotný západ. Vyvolať tu tretiu svetovú vojnu naozaj nikto so zdravým rozumom a reálnym úsudkom nechce.Jediné čo sa takýmito vyjadreniami dosahuje je ďalšiu eskalácia napätia s Ruskom. A to len preto aby sa učičíkal V. Zelenský? Na čo vytvárať takéto zbytočné a ohrozujúce napätie?
Ale možno mal pravdu, že sa stane v budúcnosti členom... možno... možno ozaj, že niekedy v dúfam ďaaalekej budúcnosti." Končí svoj aktuálny status Zuzana Plevíková.

Prezidentka a progresívci sa tu snažia o ovplyvnenie volieb
"PO NAŠEJ TLAČOVEJ KONFERENCII BY PREZIDENTKA MALA ZVÁŽIŤ SVOJE ZOTRVANIE VO FUNKCII. OBJEDNAŤ SI V ZAHRANIČÍ KAMPAŇ PROTI SLOVENKÁM A SLOVÁKOM MÔŽU LEN SLUHOVIA CUDZÍCH ZÁUJMOV." Zdôraznil ešte v predstihu pred oficiálnym vyjadrením na sociálnej... Čítať ďalej
04 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.