BRICS kontra EÚ - 1:0
04 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov sa stretol so šéfom ministerstva zahraničných vecí SAE Abdullahom bin Zayed Al Nahyanom. O posiľňovaní spolupráce informuje web eadaily.com.

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov sa v Kapskom Meste na okraj ministerského stretnutia BRICS stretol s ministrom zahraničných vecí Spojených arabských emirátov Abdullahom bin Zayedom Al Nahyanom. Počas rozhovoru bola potvrdená vzájomná pripravenosť Moskvy a Abú Zabí na ďalší progresívny rozvoj tradične priateľských rusko-emirátskych vzťahov v duchu Deklarácie o strategickom partnerstve, dohodnutej 1. júna 2018 v Moskve.

Rusko vôbec nie je izolované

V tejto súvislosti sa diskutovalo o úlohách ďalšieho progresívneho rozvoja vzájomne výhodnej spolupráce v rôznych oblastiach, vrátane priemyslu, vyspelých technológií, dopravy, energetiky, cestovného ruchu a mierového priestoru.

Ministri opätovne potvrdili svoje zameranie na udržanie úzkej koordinácie medzi Moskvou a Abú Zabí na rôznych medzinárodných platformách vrátane OSN a jej Bezpečnostnej rady, ktorej sú SAE od januára 2022 nestálym členom.

Briti sa boja, že ich Rusi "odstrihnú"
Británia sa obáva, že Rusko „vypne“ krajinu jednou ranou. Express: v Británii zľakli, že Rusko ju odstaví pretrhnutím podmorských káblov. Rusi to môžu Rusko by mohlo „vypnúť“ Spojené kráľovstvo prerušením podmorských káblov a potrubí,... Čítať ďalej
04 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik