Britské rojčenie o zbraniach
04 | 06 | 2023 I Milan Laca

Nekupujte ruské zbrane. Ak ich máte, vráťte ich!

Britský minister odporučil krajinám, ktoré nakúpili ruské zbrane, aby ich vrátili výrobcovi.

Nefungujú...

Minister obrany Ben Wallace odporučil štátom, ktoré nakúpili zbrane od Ruska, aby ich vrátili. Zbrane "nefunguje veľmi dobre", povedal minister. Zároveň označil zbrane NATO za „jedny z najlepších na svete“.

Ukrajina bude mať SUPERARMÁDU
USA pomôžu Ukrajine vybudovať „superarmádu“. Washington bude naďalej podporovať Ukrajinu a pomáhať jej budovať „armádu budúcnosti“. Vyhlásil to americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken počas návštevy Fínska, informuje " Európska pravda... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Milan Laca
 

Vráťte ich 

"Ak sú medzi prítomnými takí, ktorí minuli veľa peňazí na ruské zbrane, na ich mieste by som ich vrátil predajcovi," povedal Wallace na bezpečnostnej konferencii Shangri-La Dialogue v Singapure. Podľa neho „veľmi nefungujú“. 

Svoje už skoro nemajú

Britský minister obrany nedávno povedal, že ako sa konflikt na Ukrajine naťahuje, zásoby zbraní pre Kyjev v Británii a ďalších krajinách sa míňajú. Podľa neho teraz Londýn a spojenci nakupujú viac zbraní pre ukrajinskú armádu, namiesto toho, aby ich poskytovali zo svojich zásob.

Majú špeciálny fond

Británia spravuje Medzinárodný fond pre pomoc Ukrajine (IFU), ktorý založili v auguste 2022 na nákup a dodávku zbraní do Kyjeva. Fond zahŕňa Nórsko, Holandsko, Dánsko a Švédsko. K marcu prispeli sumou viac ako 520 miliónov libier (vyše 650 miliónov dolárov). Na jar fond oznámil plány na získanie moderných zbraní, vrátane rakiet s doletom 100 až 300 km, na presun do Kyjeva.
Okrem toho sa Veľká Británia dohodla s Holandskom na vytvorení medzinárodnej koalície na nákup stíhačiek F-16 pre Ukrajinu.

Ofenzíva uviazla medzi vlastnými mínami
Prečo ešte nezačala protiofenzíva? Ukrajinskí ženisti vyrážajú v noci do polí likvidovať vlastné míny. Konštatuje spravodajský web novinky.cz. Prvou prekážkou, ktorú musia vojaci Ukrajiny prekonať, nie je ruská obrana, ale jej vlastná. Ukrajina... Čítať ďalej
03 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.