Britské nádeje a Krym
02 | 06 | 2023 I Milan Laca

Britský minister obrany si myslí, že Ukrajina by mohla tento rok dobyť Krym.

Minister obrany Wallace predpokladá, že Ukrajina by sa mohla zmocniť Krymu tento rok.

Verí... 
Minister obrany Ben Wallace, na rozdiel od ostatných predstaviteľov krajín NATO verí, že ukrajinským jednotkám sa podarí zmocniť sa Krymu tento rok, ak Rusku dôjdu vojenské kapacity, napísali noviny The Washington Post.
 
To najnovšie z vojny na Ukrajine
Zhrnutie doterajšieho vývoja podľa denníka The Guardian. Starosta Kyjeva Vitali Kličko nariadil, aby v hlavnom meste fungovali prístrešky 24 hodín po obvineniach, že včera traja ľudia, ktorých zabili padajúce trosky z ruského raketového útoku,... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Diana Zaťková
 
Má iný názor ako ostatní
V článku sa píše, že „na rozdiel od názoru iných predstaviteľov NATO Wallace povedal, že existuje reálna možnosť, že Ukrajina si môže úspešne prinavrátiť Krym... tento rok, keď sa ruským silám minie potrebné vybavenie“.
Kyjev neváha
Ukrajinská vláda opakovane hovorí o plánoch na spustenie protiofenzívy. V máji Rada národnej bezpečnosti a obrany uviedla , že by sa to mohlo začať „zajtra alebo o týždeň“ a prezidentská kancelária vyhlásila, že "sa to začalo".  Stála predstaviteľka prezidenta Ukrajiny pre polostrov Tamila Taševová v rozhovore pre Poľskú tlačovú agentúru vyhlásila, že na území polostrova Krym operujú ukrajinskí „partizáni“. Medzi najaktívnejšie organizácie podľa nej patria: „Žltá stuha“, „Čierna čajka“, „Krymskí partizáni“ a „Hnutie Ateľš. Taševová povedala, že „partizáni“ sa prihlásili k zodpovednosti za niekoľko útokov na vojenské zariadenia 2na Kryme. „Všetky vojenské objekty sú legitímnym cieľom našej armády. Tak to bolo aj s výbuchmi na letisku v Novofedorovke a na železničných tratiach v Džankoji,“ povedala Taševová. Zdôraznila, že boje na Kryme sa zintenzívnia.
 
Nové INJEKCIE pre Kyjev
EÚ pracuje na 4-ročnom finančnom pláne pre Ukrajinu v hodnote „desiatok miliárd“ eur. The Financial Times: Európska únia pripravuje plán finančnej pomoci Ukrajine do roku 2027, ktorého cieľom je zabezpečiť Kyjevu spoľahlivosť podpory od spojencov... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme