Hegerovci nepodporia mimoriadnu schôdzu
29 | 05 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR z mimoparlamentnej strany Demokrati nepodporia mimoriadnu schôdzu k balíku zákonov. Na pondelkovej tlačovej konferencii vyzvali poslancov z klubu OĽANO a priatelia, aby stiahli svoje podpisy spod zvolania rokovania. Nesúhlasia s viacerými návrhmi, ktoré sa do programu zaradili.

Šeliga opäť namieta

Nezaradený poslanec Juraj Šeliga namieta viaceré návrhy z programu schôdze, pre ktoré s rokovaním nesúhlasia. Za najzávažnejší dôvod označil návrhy z dielne Tomáša Tarabu týkajúce sa paragrafu 363 Trestného poriadku a fungovania prokuratúry.

Šeliga hovorí o faktickom zrušení špeciálnej prokuratúry či o zrušení inštitútu spolupracujúcich obvinených. Kritizoval aj iné návrhy, napríklad novely týkajúce sa nadácií a mimovládnych organizácií, obmedzenia predaja energetických nápojov či regulácie porna.

Heger je urazený

Expremiér a nezaradený poslanec Eduard Heger dodal, že na schôdzi sa má rokovať o mnohých "kampaňových" návrhoch. Poukázal na ich vplyv aj na štátny rozpočet.

"Prekvapilo nás, akým spôsobom bola koncipovaná schôdza. Miesto toho, aby sa na mimoriadnu schôdzu dostali tie rozumné návrhy, ktoré pomôžu Slovensku, sa tam dostali práve tie kampaňové," uviedol. Demokrati podotkli, že na programe sa nenachádzajú všetky nedorokované body, pretože tam chýba napríklad aj návrh z dielne ich poslancov.

OĽANO a priatelia v piatok (26. 5.) informovali o iniciovaní mimoriadnej schôdze, začať sa má v pondelok o 9.00 h. Prerokovať chcú na nej všetky návrhy zákonov, ktoré sa nedorokovali na predchádzajúcej 90. schôdzi, keďže sa rokovanie ukončilo ešte pred hlasovaním o balíku zmien. Hnutie v závere uplynulého týždňa deklarovalo, že nechce pri mimoriadnom rokovaní selektovať body, preto do programu navrhne zaradiť všetky nedorokované návrhy.

Radačovský: TA3 mi OBJASNILA, kto zodpovedá za NEVEDOMOSŤ OBČANOV SLOVENSKA!
ANDREJ DANKO, HLAVNÉ SPRÁVY A SLOBODNÝ VYSIELAČ. Tak presne títo sú zozpovední za "nevedomosť" občanov Slovenska. S pobavením to na sociálnej sieti skonštatoval europoslanec a predseda strany Slovenský PATRIOT Miroslav Radačovský. Až 65% Slovákov... Čítať ďalej
29 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik