Spokojný Blaha: Ľudí na Slovensku NEOBLBLI!
27 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Slovensko ma neprestáva prekvapovať a cítim neuveriteľnú hrdosť. Podľa prieskumu amerických pätolízalov z Globsecu rapídne klesla dôveryhodnosť NATO na Slovensku a väčšina Slovákov viní za vojnu na Ukrajine Američanov či Zelenského režim. Skonštatoval to podpredseda Smeru Ľuboš Blaha na sociálnej sieti.

Ľudia sa nenechajú indoktrinovať

"Napriek tomu, že liberálne médiá od rána do večera hrajú americkú propagandu, ľudí na Slovensku neoblbli. A to je krásny pocit - ľudia sa nenechajú indoktrinovať," reagoval opozičný politik na výsledky prieskumu Globsecu.

Z výsledkov prieskumu organizácie Globsec zrealizovaného koncom marca na vzorke 8000 respondentov vyplýva, že podpora členstva v NATO na Slovensku medziročne klesla zo 72 percent na 58 percent a členstva v Európskej únii zo 77 percent na 64 percent. Hlavnú zodpovednosť za vojnu na Ukrajine pripisuje Rusku 40 percent ľudí, najmenej spomedzi krajín strednej a východnej Európy. Tridsaťštyri percent vidí pôvodcu konfliktu v Západe, ktorý Rusko provokoval. Podľa 17 percent ju spôsobila Ukrajina. 

"Filozof Kant kedysi definoval osvietenstvo ako odvahu používať vlastný rozum. A Slováci to napriek veľkotonážnej protiruskej propagande dokážu. Držíme sa hodnoty mieru. A patríme k tým najkritickejším národom v Európe, čo sa týka USA a ich vojnovej propagandy," neskrýva spokojnosť Blaha.

"Niektoré krajiny sa dokázali ešte viac zjednotiť a zahraničnopolitické postoje k Západu, k euroatlantickej integrácii sa posilnili. V iných krajinách, napríklad aj na Slovensku, sa posilnilo práve podhubie pre šírenie dezinformácií, ktoré zásadne polarizujú spoločnosť či podkopávajú dôveru v demokraciu a euroatlantickú jednotu," komentoval na piatkovej tlačovej konferencii prezidenta organizácie Globsec Róberta Vassa.

Zdroj: HlídacíPes.org | Zuzana Čaputová, Rastislav Káčer

Ďakujem, že som Slovák

"Nikdy som necítil väčšiu hrdosť na slovenský národ ako dnes. Nevedia nás zlomiť. Ako kedysi spieval Koňýk zo Zóny A: "Ja nechcem byť súčasťou stroja, nechcem!"," zanôtil smerák.

"Nie, my Slováci nebudeme súčasťou mašinérie, ktorá chce len zabíjať, otročiť a vykorisťovať. Chceme mier, slobodu a slovanskú vzájomnosť. Ďakujem za to. Ďakujem, že som Slovák," uzavrel Ľuboš Blaha.

PRIESKUM: Podľa Slovákov Západ Rusko VYPROVOKOVAL! Zmýšľanie Slovákov treba ZMENIŤ, odporúča Globsec
Podpora členstva v NATO na Slovensku medziročne klesla zo 72 percent na 58 percent a členstva v Európskej únii zo 77 percent na 64 percent. Hlavnú zodpovednosť za vojnu na Ukrajine pripisuje Rusku 40 percent ľudí, najmenej spomedzi krajín strednej... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik