Napadnutá ruská loď sa vrátila do prístavu (VIDEO)
26 | 05 | 2023 I Milan Laca

Loď „Ivan Churs“, napadnutá Ozbrojenými silami Ukrajiny sa vrátila na základňu v Sevastopole.

Podľa zdroja nie sú na palube lode žiadne škody, je pripravená pokračovať v plnení svojich úloh.

Čo hlásia Rusi

Ako napísali noviny Kommersant, Ruské ministerstvo obrany informovalo, že 24. mája zaútočili  ozbrojené sily Ukrajiny  na prieskumnú loď Ivan Churs  tromi bezpilotnými člnmi, ale táto operácia nebola úspešná. Všetky bezpilotné lode boli, podľa ministerstva, zničené 140 km severovýchodne od Bosporu. Ruské ministerstvo obrany tiež zverejnilo videozábery , ktoré podľa neho zachytávajú odrazenie útoku. Na ňom je vidieť zničenie člna na mori.

Ukrajina masívne útočí "západnými mierovými" zbraňami na územie Ruska
Ruskú Belgorodskú oblasť údajne zasiahli desiatky náletov - hlási web Teraz.sk. V oblasti opakovane napadli päť okresov, a to bezpilotnými lietadlami, mínometmi a delostrelectvom. Ruskú Belgorodskú oblasť ležiacu pri hranici s Ukrajinou za... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Útok dronu na loď Ivan Churs

Ukrajina tvrdí iné

Ruská prieskumná loď Ivan Churs bola poškodená v dôsledku útoku ukrajinských námorných bezpilotných člnov  v Čiernom mori. Oznámil to zdroj Ukrajinskej Pravdy z vojenských kruhov.

Čo sa stalo

25. mája sa na telegramových kanáloch objavilo video ukazujúce, ako ukrajinský bezpilotný čln zasiahol loď Ivan Churs, Čiernomorskej flotily Ruskej federácie. Video šíril najmä neoficiálny kanál ukrajinskej armády „Operačné ozbrojené sily Ukrajiny“. Zdroj potvrdil pravosť videa a poznamenal, že ruská loď bola pri útoku poškodená.

Doplávala domov

"Nepotopila sa, ale bola zasiahnutá, je tam značné poškodenie trupu a vybavenia. Teraz to Rusi narýchlo opravujú", vyhlásil zdroj.

Ak nejaký šialenec..., Moskva spustí preventívny úder
"Medvedev: Preventívny úder, ak Kyjev získa jadrové zbrane" - stručne a jasne varuje rakúsky web orf.at. Ruský vodca Dmitrij Medvedev pohrozil preventívnym úderom, ak by západná Ukrajina poskytla jadrové zbrane. „Existujú nemenné zákony vojny.... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme