Blanár UPOZORŇUJE: Čaputová môže Ódora urobiť premiérom aj PO VOĽBÁCH!
24 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Prezidentka Zuzana Čaputová tesne pred vymenovaním svojej vlády odborníkov verejne deklarovala, že za premiéra a svojich ministrov vybrala ľudí, ktorí nebudú kandidovať počas predčasných volieb v septembri. Je to však skutočne tak? Prezident je totiž na Slovensku ten, kto si vyberá, koho poverí zostavením vlády. A nemusí to byť víťaz volieb. Môže to byť aj Progresívne Slovensko - domovská strana Čaputovej. Môže to byť práve Ódor, koho Čaputová po voľbách poverí zostavením vlády. Na situáciu upozornil vo svojej politologickej úvahe aj Juraj Blanár.

Názor Juraja Blanára vám prinášame v plnom znení.

POLITOLOGICKÁ ÚVAHA NA TÉMU ĽUDOVÍT ÓDOR

Prezidentka Zuzana Čaputová si vybrala svojho premiéra Ľ. Ódora a nielen jeho, ale vybrala mu rovno celú vládu. Tesne pred jeho vymenovaním som sa zamýšľal nad tým, že jej jediným cieľom je, aby sa Ľ. Ódor osvedčil ako predseda vlády. Veď po tom, ako túto pozíciu devalvovali E. Heger a I. Matovič svojou neschopnosťou, to určite nebude príliš ťažká úloha.

A keď sa osvedčí, tak ho postaví na čelo kandidátky strany Progresívne Slovensko. Je to domovská strana pani Čaputovej, ktorej bola podpredsedníčkou a s ktorou je stále bytostne spojená. Nielen ideologicky, ale aj personálne. Veď si len spomeňme, že jej príhovory písal poslanec za Progresívne Slovensko T. Valášek, ktorého manželka je hlavnou zahranično-politickou poradkyňou pani prezidentky. (Aj keď oni to interpretovali tak, že vraj pán poslanec a pani prezidentská poradkyňa majú iba jediný spoločný laptop a ona sa asi nevedela prepnúť do vlastného pracovného prostredia a preto vraj svietil ako autor príhovoru prezidentky T. Valášek. Manipulácia hodná progresívcov.)

Ale priznávam, že ma vtedy predbehla, pretože verejne deklarovala, že za premiéra a svojich ministrov vybrala ľudí, ktorí nebudú kandidovať počas predčasných volieb v septembri. Keďže som vtedy nestihol k tomu napísať status, tak som túto myšlienku nechal tak. Ako tak pozorujem neustále výmeny lídrov Progresívneho Slovenska, tak si uvedomujem inú možnosť, na ktorú sa pripravuje pani prezidentka spoločne so svojou materskou stranou. A tou je, že ak by pani progresívna prezidentka neumožnila zostavovať vládu víťazovi volieb, ale dala by to do rúk Progresívneho Slovenska, tak by tou novou tvárou nemusel byť M. Šimečka, ale práve Ľ. Ódor.

Čaputovej minister oznamuje uťahovanie opaskov
Tatranskému tigrovi, ako sa Slovensko dlho prezentovalo, podľa ministra financií v prezidentkinej vláde Michala Horvátha dochádza dych. Niečo s tým treba robiť a Slovákov to bude bolieť. Ak sa tak nestane, Slovensku o niekoľko desaťročí hrozí... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Už si otestovala podobný scenár, že odignorovala najsilnejšiu opozičnú politickú stranu pri predstavovaní svojej vlády a médiá to prešli bez povšimnutia. Ľ. Ódor síce nemusí kandidovať, ale môže byť nominovaný za predsedu vlády. A zdôvodnenie sa nájde veľmi rýchlo – „lebo Fico, lebo Smer“.

Malý vedomostný kvíz o progresívcoch. Vedeli by ste vymenovať ich predchádzajúcich lídrov, ktorí stáli na čele PS a úspešne tú stranu viedli k nevoliteľnosti? Nemusíte sa namáhať, len pripomeniem, že to boli I. Štefunko (2018-19), M. Truban (2019-20), I. Biháriová (2020-22) a najnovšie M. Šimečka. Ich pričastá výmena zrejme nesvedčí o ich líderských schopnostiach. Zatiaľ je ich vlajkou loďou dekriminalizácia drog a demontáž a prevýchova nášho tradičného Slovenska (ako to povedal progresívec p. Šucha). A vtedy sa zíde každá ruka, hoci aj toho akože odborníka Ľ. Ódora, ktorý je však obyčajným politickým nominantom Z. Čaputovej, ako bývalý blízky spolupracovník vlád M. Dzurindu a I. Radičovej.

Podľa Juraja Blanára táto vláda zrušila ľuďom všetky sociálne istoty. FOTO - TASR

Takže na záver si dovolím jednu prognózu. Ak voľby dopadnú tak, že Z. Čaputová ponúkne premiérsku stoličku Progresívnemu Slovensku, a tu je ten jej premyslený plán, že to bude s vysokou pravdepodobnosťou práve Ľudovít Ódor, v tom čase niekoľkomesačný predseda vlády, ktorý bude akože záchrancom Slovenska. Tu končím svoju politologickú úvahu a vyjadrujem presvedčenie, že si občania túto hru uvedomujú.

Analytik VARUJE: Neverte vládnej propagande! ÓDOROVA VLÁDA JE VOJNOVÝM KABINETOM
Asi nik nečakal, že Slovensko pod vedením Ľudovíta Ódora „naberie kurz“ do mierových politických vôd. Nečakal to zrejme ani politický analytik Eduard Chmelár, ktorý si vzal pod drobnohľad výdavky nového vládneho kabinetu na zbrojenie. Premiér... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik