Protest! V Bruseli to vrie! Poľnohospodári nemôžu doplácať na Ukrajinu!
23 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Poľnohospodári z Maďarska a štyroch ďalších členských štátov zorganizovali protest v Bruseli na ktorom vystúpila poslankyňa Európskeho parlamentu!

Maďarských poľnohospodárov nemožno nútiť, aby platili cenu za pomoc poskytnutú Ukrajine! Píše maďarský portál Mandiner.

A skutočnosť, že Ukrajina v súčasnosti nie je schopná bezpečne vyvážať svoje poľnohospodárske výrobky, nemôže znamenať, že maďarskí poľnohospodári budú doplácať za pomoc poskytnutú napadnutej krajine, pretože nie sú schopní predávať svoje vlastné plodiny, povedala europoslankyňa Enikő Győri v Bruseli.

Europoslankyňa sa zúčastnila demonštrácie piatich členských štátoch EÚ, Maďarska, Poľska, ktorú zorganizovali poľnohospodári zo Slovenska, Bulharska a Rumunska.

Enikő Győri vo vyhlásení pre maďarských novinárov pripomenula, že sa dosiahla dohoda s Európskou komisiou o dovoze poľnohospodárskych výrobkov z Ukrajiny do EÚ.

Dohoda však vyžadovala, aby dotknuté krajiny spojili svoje sily, aby sme dodržali sľuby, ktoré dal Brusel, je potrebné, aby poľnohospodári príslušných krajín vyjadrili svoj názor.

Poslanec za Fidesz Balázs Hidvéghi vo vyhlásení zaslanom maďarskej tlačovej agentúre MTI uviedol, že je neprijateľné, aby Európska komisia uvaľovala členským štátom zle pripravené a neuvážené opatrenia, ktoré spôsobujú vážne škody stredoeurópskym poľnohospodárom.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik