DÔCHODKY SA VĎAKA HLASU OD 1. JÚLA MIMORIADNE ZVÝŠIA O 60 EUR!
23 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Všetky dôchodky sa vďaka návrhu HLASu mimoriadne zvýšia od 1. júla o 10,6 percenta, v priemere o 61 eur.

„Toto je konkrétna pomoc ľuďom, toto je skutočná sociálna demokracia. Štát musí byť v ťažkých časoch schopný pomôcť tým najslabším, medzi ktorých seniori určite patria. Každý z nich bude mať o vyše 10 percent vyšší dôchodok už od júla, aby sa mohol ľahšie vyrovnať s drastickým zdražovaním,“ vyhlásil líder HLASu Peter Pellegrini.

Parlament dnes schválil  návrh podpredsedu HLASu Erika Tomáša, ktorý o mimoriadnu valorizáciu dôchdodkov bojoval už 2 roky “Nie je žiadny dôvod, aby štát šetril na senioroch a míňal miliardy eur na rôzne nezmysly. Nesmierne sa teším, že sa to nakoniec podarilo a ďakujem všetkým poslancom, ktorí to podporili,“ uviedol Erik Tomáš.

HLAS dnes úspešne nadvaiazal na ďalšie konkrétne opatrenia v prospech seniorov, ktoré už presadil v minulosti. Išlo o rozmrazenie minimálnych dôchodkov i zvýšenie príspevku na rekondičné pobyty seniorov z 50 na 100 eur.

VIDEO:

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik