Rusi vedia, ako oklamať drony z Ukrajiny
21 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

"Priateľ medzi cudzincami", tak podľa webu eadaily.com v Rusku nazývajú nové zariadenie pre UAV, ktoré dokáže oklamať protivzdušnú obranu nepriateľa a naopak, informovať vlastnú protivzdušnú obranu.

V Rusku bol vytvorený analóg zariadenia „priateľ alebo nepriateľ“ pre drony, ktorý je schopný oklamať systémy protivzdušnej obrany nepriateľa. Jegor Ščerbakov, vedúci oddelenia UAV v závode Obuchov, to povedal vo vysielaní televízneho kanálu Zvezda.

Plošný spoj, malý, ale užitočný

"Toto je špeciálna doska, ktorá môže oklamať systémy protivzdušnej obrany nepriateľa. Najmä je schopná signalizovať, že jeho nosičom nie je dron, ale povedzme civilné lietadlo. Tento klamný manéver umožní dronu vyhnúť sa útoku, povedal Jegor Ščerbakov.

Prefíkanec

"Posiela falošnú stopu s rôznymi posunmi a predstavuje sa napríklad ako airbus, ktorý letí na pristátie, aby ho náhodou niekto nezostrelil," povedal.

Zariadenie môže pracovať aj v režime „priateľ alebo nepriateľ“. Do ruských systémov protivzdušnej obrany bude vysielať, že dron je váš a nie je potrebné ho zostreliť.

"Višňa" Višňovský sa nezohol, povedal, ako sa veci majú
Ľubomír Višňovský je bývalý slovenský hokejový obranca. Hral v slovenskej extralige za HC Slovan Bratislava, v NHL za Los Angeles Kings, Edmonton Oilers, Anaheim Ducks a New York Islanders a na záver kariéry v KHL za HC Slovan Bratislava.... Čítať ďalej
21 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik