Posun vo vyšetrovaní vraždy v Michalovciach: Prečo svedkovia mlčali?
22 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Začiatok roka 2023 sa na Slovensku poznamenala vražda 46-ročnej zdravotnej sestry v Michalovciach. Polícia informovala o posune vo vyšetrovaní.

O pokračovaní výsluchov v prípade vraždy 46-ročnej Eriky informovala košická policajná hovorkyňa. Vyšetrovanie prípadu nebude také jednoduché, hoci vraha chytili už o niekoľko dní vo vlaku do Česka. Zistilo sa, že na mieste boli aj svedkovia, ktorí sú práve v procese vypočúvania. Prípadu sa „ujali“ aj niektorí politici, ktorí v Michalovciach zorganizovali niekoľko pietnych zhromaždení.

Vyšetrovanie pokračuje

 „Dosiaľ bolo zrealizovaných viac ako 20 výsluchov svedkov, poškodených, taktiež bol opakovane vypočutý V. H., ktorý čelí obvineniu zo závažného zločinu vraždy," informuje hovorkyňa Krajského policajného riaditeľstva  Lenka Ivanová, podľa ktorej jednej osobe bolo vznesenie zo zločinu marenia spravodlivosti kvôli ovplyvňovaniu svedkov.

„V tomto prípade však ide o počiatočnú fázu vo vyšetrovaní, preto bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť, ale urobíme tak hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí,“dodala Ivanová.

Obeťou vraždy bola 46-ročná Erika O., zdroj FB

Čo sa stalo

V noci na prelome rokov sa Erika vybrala do bankomatu, kde si vybrala 20 eur, čo využil Valentín z miestnej osady. Ten mal ešte predtým sledovať inú ženu, ktorej sa podarilo skryť v budove polikliniky. Obvineného o štyri dni neskôr zadržali vo vlaku smerujúcom do Českej republiky, pričom predtým komunikoval s hliadkou železničnej polície v Košiciach.

"V tom čase ešte nevedeli, že osoba bude podozrivá zo spáchania tohto skutku. Keď hliadku kontaktovali kolegovia z košickej polície, policajti zo stanice si na osobu spomenuli. Zistili, že jej popis zodpovedá popisu hľadaného, potvrdili smer cesty aj zakúpený cestovný lístok,“ informoval na tlačovej besede policajný prezident Štefan Hamran 4. januára.

Posun v prípade vraždy v Michalovciach: Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie!
Brutálna vražda, ktorá sa stala presne na Nový rok v Michalovciach, otriasla celým Slovenskom. Polícia v utorok v skorých ranných hodinách vraha nakoniec zadržala. Policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej konferencii informoval, že už je aj... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Nepomohli jej

Polícia najskôr predpokladala, že vraždu Michalovčania po bujarom vítaní Nového roka jednoducho „prespali“. Kamerové záznamy neskôr ukázali, že v tom čase sa tam pohybovalo niekoľko osôb, ktoré však žene nepomohli, ani jej len neprivolali pomoc.

Rekonštrukcia

Súčasťou vyšetrovania bol aj pokus, pri ktorom polícia chcela zistiť, či vražde zdravotnej sestry mohol niekto zabrániť. Priamo na miesto museli prísť svedkovia, aby za rovnakých podmienok, aké boli v tú noc, vyšetrovateľovi popísali podrobnosti.

„Vyšetrovanie naďalej intenzívne prebieha a bol vykonaný vyšetrovací pokus na posúdenie okolností skutku vo vzťahu k prípadnému postihu iných osôb.V ich neprospech hovoria aj viaceré dôkazy o zatajovaní dôležitých informácií. „Výsledky pokusu sa vyhodnocujú,"zdôraznil Peter Koromház, zástupca hovorkyne Krajskej prokuratúry v Košiciach.

pixabay.com | V Michalovciach sa začiatkom roka konalo niekoľko zhromaždení

Politický kapitál

V priebehu prvého týždňa roka bolo príslušným úradom oznámené zhromaždenie, o čom informoval predseda občianskeho združenia Únia Rómov na Slovensku František Tanko. Protesty budú reakciou aj na nedeľňajšie zhromaždenie v Michalovciach, ktorého cieľom bolo uctiť si pamiatku zavraždenej 46-ročnej Eriky.

Zhromaždenie bolo predčasne ukončené pre verbálne útoky medzi kotlebovcami a Rómami. „Kotleba zneužíva tento problém vo svoj prospech a takto si zohrieva politickú polievočku, aby získal väčšie preferencie pre svoju stranu,“ povedal Tanko a dodal, že ju mu je osobne veľmi ľúto obete vraždy v Michalovciach. Zdôraznil, že aj Rómovia v Michalovciach vyšli do ulíc a zapálili sviečky z úcty k obeti.

Rómovia hlásia mobilizáciu! Chystajú sa na protesty proti Kotlebovi
V priebehu tohto týždňa ich ohlásia príslušným úradom. Podľa informácii z portálu Interez s odvolaním na SITA, chystajú Rómovia sériu protestov na Slovensku, zameranú proti bývalému poslancovi Národnej rady SR Mariánovi Kotlebovi (ĽSNS). Pochody... Čítať ďalej
09 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik